Evenimentul zilei

Sam01252020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Vladimir Putin a inaugurat podul feroviar ce leagă peninsula Crimeea de Federaţia Rusă

Vladimir Putin a inaugurat podul feroviar ce leagă peninsula Crimeea de Federaţia Rusă

24 Decembrie 2019 - 

Preşedintele Putin a inaugurat podul feroviar ce leagă peninsula Crimeea de Federaţia Rusă. Construcţia a fost criticată dur de Uniunea Europeană, care nu recunoaşte anexarea Crimeei de către Rusia.

Liderul rus a fost prima persoană care a traversat podul, la bordul unui tren de pasageri. A făcut o campanie de imagine din acest moment, urcând în prima garnitură. A făcut apoi un popas în vagonul restaurant. Un moment similar s-a înregistrat anul trecut când preşedintele rus a inaugurat  linia paralelă, destinată traficului rutier.
Presă rusă vorbeşte despre construcţia secolului. Podul de peste strâmtoarea Kerci - dintre Marea Neagră şi Marea Azov - are 19 km lungime şi a costat peste 3,5 miliarde de dolari.
Construcţia podului a fost una controversată întrucât Peninsula Crimeea a fost ocupată de Rusia în 2014, iar Ucraina consideră că acest pod reprezintă o încălcare a legislaţiei internaţionale. Într-un comunicat, Comisia Europeană a arătat că inaugurarea construcţiei reprezintă o nouă încălcare de către Rusia a suveranităţii şi integrităţii  teritoriale a Ucrainei.
Se estimează că 14 milioane de pasageri vor folosi anul viitor această rută.

Lasă un comentariu