Evenimentul zilei

Mie01292020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe În căutarea unui compromis Rusia şi Turcia au prelungit discuţiile pe tema situaţiei din Siria şi Libia

În căutarea unui compromis Rusia şi Turcia au prelungit discuţiile pe tema situaţiei din Siria şi Libia

26 Decembrie 2019 - 

Convorbirile de la Moscova între o delegaţie guvernamentală turcă şi diplomaţi ruşi au durat trei zile, cu mult peste timpul estimat, în contextul în care cele două părţi au încercat să ajungă la un compromis în privinţa Siriei şi Libiei, a relatat joi cotidianul rus Vedomosti, informează Reuters.

O delegaţie turcă s-a deplasat în Rusia luni pentru discuţii privind Siria, după informaţii potrivit cărora atacuri susţinute de Rusia în această ţară aflată în conflict ar fi obligat zeci de mii de sirieni să fugă către Turcia.
Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei turce, Ibrahim Kalin, a declarat marţi că Rusia va acţiona pentru a pune capăt atacurilor în Idlib, regiune în nord-vestul Siriei, după discuţii cu delegaţia turcă în Moscova şi că Ankara se aşteaptă ca această promisiune să fie respectată.
Cele două părţi au discutat şi despre situaţia din Libia după ce preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat săptămâna trecută că ţara sa nu va rămâne indiferentă faţă de "mercenari" precum grupul de contractori militari privaţi Wagner, susţinut de Rusia, care sprijină forţele lui Khalifa Haftar. Moscova a anunţat că este foarte îngrijorată de perspectiva ca trupe turceşti să fie desfăşurate în Libia.

Lasă un comentariu