Evenimentul zilei

Sam02222020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Violențe la Paris în cursul unei demonstraţii a Vestelor galbene

Violențe la Paris în cursul unei demonstraţii a Vestelor galbene

29 Decembrie 2019 - 

Protestatari faţă de reforma sistemului de pensii în Franţa s-au ciocnit în centrul Parisului cu forţele de ordine, care au recurs la gaze lacrimogene pentru a dispersa unele grupuri de demonstranţi, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

'Veste galbene' - din mişcarea declanşată anul trecut împotriva creşterii costului vieţii - s-au alăturat unei manifestaţii de câteva mii de persoane împotriva reformei sistemului de pensii plănuite de guvern.
Poliţia a făcut uz de gaze lacrimogene împotriva protestatarilor în apropierea unor zone frecventat de turişti, precum Centrul Pompidou, unde unii demonstranţi au încercat să ridice baricade şi să le incendieze, şi au devastat o staţie de autobuz.
Ciocniri au avut loc şi în alte puncte ale demonstraţiei, deşi protestele s-au stins spre sfârşitul după-amiezii.
Jerome Rodrigues, o figură proeminentă a 'Vestelor galbene', a fost lovit la un ochi, deşi nu a fost imediat clar cum a fost rănit. Rodrigues a fost orbit la acelaşi ochi anul trecut în cursul unei alte demonstraţii.
Reţeaua de transport public a rămas perturbată pe cuprinsul Franţei şi la Paris în ultimul weekend din acest an, iar muncitorii de la căile ferate şi de la metrou au insistat că vor menţine presiunea asupra preşedintelui Emmanuel Macron pentru a abandona planul de reformă.

Lasă un comentariu