Evenimentul zilei

Mie01292020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Cel puţin 11 persoane printre care opt copii şi-au pierdut viaţa în naufragiul unei ambarcaţiuni transportând migranţi în largul coastelor Turciei

Cel puţin 11 persoane printre care opt copii şi-au pierdut viaţa în naufragiul unei ambarcaţiuni transportând migranţi în largul coastelor Turciei

12 Ianuarie 2020 - 

Ambarcaţiunea s-a scufundat în Marea Egee în largul staţiunii Çeşme, situată în vestul Turciei, în apropierea insulei greceşti Chios, a precizat agenţia citată, adăugând că opt persoane au fost salvate.

Naţionalitatea victimelor nu a fost stabilită deocamdată.
Acest naufragiu a avut loc la câteva ore după scufundarea unei alte ambarcaţiuni cu migranţi în Marea Ioniană, în apropierea insulei Paxi, care a făcut cel puţin 12 morţi.
Turcia, care adăposteşte circa patru milioane de migranţi şi refugiaţi, în marea majoritate sirieni, este o importantă ţară de tranzit pentru cei care fug din calea conflictelor şi caută să ajungă în Europa, cei mai mulţi prin Grecia.
Un acord migratoriu încheiat în martie 2016 între Ankara şi Uniunea Europeană pentru a frâna traversarea Mării Egee a redus considerabil numărul sosirilor pe cinci din cele mai apropiate insule de Turcia.

Lasă un comentariu