Evenimentul zilei

Sam05302020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Jose Luis Escriva: Spania va avea nevoie de milioane de migranţi în anii următori

Jose Luis Escriva: Spania va avea nevoie de milioane de migranţi în anii următori

17 Ianuarie 2020 - 

Economia spaniolă va avea nevoie de „milioane şi milioane” de migranţi pentru a se menţine la nivelul actual şi vecinii ei trebuie să fie şi ei „pregătiţi să integreze” masiv populaţiile exilate, a declarat joi, la Paris, ministrul spaniol care răspunde de migraţie.

Spania are în prezent circa 47 de milioane de locuitori şi „vom avea nevoie de 8 sau 9 milioane de persoane numai pentru a ne păstra populaţia activă la acelaşi nivel”, a estimat Jose Luis Escriva, ministru al securităţii sociale, incluziunii şi migraţiei, în cadrul unui Forum al OCDE privind migraţia.
„Vom avea nevoie de milioane şi milioane de migranţi în anii următori”, a declarat el, citat de Agerpres.
Declaraţii care fac ecou în Franţa afirmaţiilor care au făcut polemică ale fostului Înalt comisar pentru pensii Jean-Paul Delevoye, care a estimat la sfârşitul lui noiembrie că „demografia europeană şi îmbătrânirea sa va necesita 50 de milioane de persoane din populaţii străine pentru a echilibra populaţia activă în Europa în 2050”.
„Va trebui să pregătim societăţile pentru acest lucru. Să le explicăm că acest lucru este bun pentru ele, pentru copiii lor şi generaţiile care vin”, a mai spus ministrul.
150.000 de migranți ilegali în UE, în 2019, dintre cei 2,5 milioane de migranți
În prezent, a completat comisarul european pentru migraţie Ylva Johansson, există „o lipsă de încredere între populaţie şi responsabilii politici, la nivel european sau la nivel local” în privinţa acestei chestiuni.
Cetăţenii europeni, a spus ea în cadrul unei discuţii privind perspectivele migraţiei, „vor să primească migranţi care au nevoie de protecţie internaţională şi vor să primească persoane care vor contribui la economia noastră, dar sunt îngrijoraţi că nu va putea fi gestionată migraţia, că nu va putea fi controlată”.
„Trebuie să arătăm că controlăm imigraţia”, a continuat ea, reamintind că anul trecut „2,5 milioane de migranţi au intrat în Uniunea Europeană”, dintre care 150.000 „veniţi clandestin”.
„Este o problemă, trebuie să gestionăm mai bine venirile neregulate. Dar cei care au dreptul de a rămâne sunt bineveniţi, trebuie să-i primim”, a spus Ylva Johansson.

Lasă un comentariu