Evenimentul zilei

Lun07132020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Lars Klingbeil: Vom părăsi coaliţia de guvernare cu CDU doar în cazul retrageri Angelei Merkel

Lars Klingbeil: Vom părăsi coaliţia de guvernare cu CDU doar în cazul retrageri Angelei Merkel

12 Februarie 2020 - 

Partidul Social Democrat (SPD) din Germania a anunţat că va continua să facă parte din coaliţia de guvernare condusă de cancelarul creştin-democrat Angela Merkel atât timp cât aceasta va rămâne în funcţie, relatează dpa.

"Angela Merkel este cancelarul în funcţie. Am intrat în această coaliţie cu ea. De asemenea, vom părăsi această coaliţie odată cu ea - în mod normal, la următoarele alegeri", a declarat secretarul general al SPD, Lars Klingbeil, citat miercuri de grupul media RND.
"Vrem să ne continuăm munca împreună în guvernul cu CDU. Acest guvern a fost ales să conducă până în toamna lui 2021", a mai spus el.
Schimbarea de conducere care va avea loc la CDU după ce lidera formaţiunii, Annegret Kramp-Karrenbauer, şi-a anunţat intenţia de a demisiona nu va fi o problemă pentru cooperarea în coaliţie, a precizat Klingbeil.
Decizia şoc a succesoarei alese a Angelei Merkel deschide calea pentru o serie de candidaţi doritori să preia funcţia şi să conducă partidul spre viitoarele alegeri.
Merkel a demisionat deja de la conducerea CDU, dar va rămâne cancelar până la scrutinul din 2021.
"Dacă CDU este demn de încredere va fi evident din atitudinea sa faţă de dreapta. CDU trebuie să se distanţeze ferm de clubul intern de fani ai AfD (formaţiunea de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania - n.r.), Werteunion", a spus el, făcând referire la o aripă conservatoare a CDU.
El şi-a exprimat încrederea că CDU îşi cunoaşte responsabilităţile şi că, dată fiind apropierea preşedinţiei Consiliului UE, "nu ne vom lăsa duşi de val". Germania va prelua preşedinţia rotativă a Consiliului UE în a doua jumătate a anului.

Lasă un comentariu