Evenimentul zilei

Joi04022020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Serviciile de informații americane avertizează: Rusia se va amesteca în alegerile prezidențiale din 2020

Serviciile de informații americane avertizează: Rusia se va amesteca în alegerile prezidențiale din 2020

21 Februarie 2020 - 

Oficiali din cadrul serviciilor de informații ale Statelor Unite le-au spus congresmenilor americani, săptămâna trecută, că Rusia intervine în campania electorală din 2020, urmărind să pună la îndoială integritatea votului și să stimuleze realegerea președintelui Donald Trump, scrie Reuters, citată de Mediafax.

 

Informația a fost făcută publică de o persoană care a vorbit sub protecția anonimatului.

Sursa a declarat că aliații republicani ai lui Trump au pus sub semnul întrebării evaluarea prezentată de oficialii Biroului de Informații Naționale.

„Republicanii au răspuns așa cum vă așteptați. Au luat-o razna”, a spus sursa. „Au pus sub semnul întrebării informațiile oferite”, a continuat aceasta, potrivit Reuters.

Membrii serviciilor de informații au avertizat, în cadrul unei audieri în Congres, că Rusia încearcă să pună la îndoială integritatea votului din 3 noiembrie 2020, stimulând în același timp realegerea lui Trump pentru un al doilea mandat de președinte.

„Aceștia (n.r. rușii) favorizează un candidat”, a spus sursa, care a adăugat că serviciile de informații au identificat acel candidat ca fiind Donald Trump.

Serviciile de informații americane au avertizat de mult timp că Rusia și alte țări vor încerca să se amestece în campania electorală din 2020.

Comunitatea de informații din SUA a ajuns la concluzia că Rusia a folosit știri false, atacuri cibernetice și alte metode într-o operațiune menită să schimbe rezultatul alegerilor prezidențiale din 2016 și să-l facă pe Donald Trump să câștige în defavoarea democratei Hillary Clinton. Rusia neagă acuzațiile.

Lasă un comentariu