Evenimentul zilei

Lun08032020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Democratul Bernie Sanders a câştigat în Nevada locul pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidenţiale din SUA

Democratul Bernie Sanders a câştigat în Nevada locul pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidenţiale din SUA

23 Februarie 2020 - 

Bernie Sanders a câştigat sâmbătă alegerile interne ale Partidului Democrat din statul Nevada, consolidându-şi astfel poziţia de favorit la nominalizarea drept candidat la preşedinţie, transmite Reuters.

Pe locul al doilea în aşa-numitul 'caucus' s-a clasat, potrivit rezultatelor parţiale, fostul vicepreşedinte al Statelor Unite Joe Biden.
Sanders a întrunit 47% din delegaţii convenţiilor locale din Nevada, după raportarea rezultatelor din 43% din circumscripţii. Pentru Biden s-au pronunţat 21% din reprezentanţi, pentru Pete Buttigieg, fostul primar al oraşului South Bend din statul Indiana - 15%, iar pentru senatoarea Elisabeth Warren - 9%; senatoarea Amy Klobuchar şi miliardarul activist Tom Steyer au înregistrat doar 4% fiecare.
Următoarele alegeri primare vor avea loc în 29 februarie în Carolina de Sud, iar în 3 martie, zi cunoscută ca Super Tuesday (super-marţea) se vor pronunţa democraţii din 14 state, care trimit peste o treime din delegaţii la Convenţia Naţională Democrată unde va fi desemnat contracandidatul preşedintelui în exerciţiu, Donald Trump. Abia pe 3 martie se va prezenta pentru prima oară în faţa electoratului democrat şi miliardarul Michael Bloomberg, care nu concurează în primele patru state.

Lasă un comentariu