Evenimentul zilei

Mie01232019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Panorama Cel puţin 62 de persoane şi-au pierdut viaţa în erupţia Vulcanului de foc din Guatemala

Cel puţin 62 de persoane şi-au pierdut viaţa în erupţia Vulcanului de foc din Guatemala

05 Iunie 2018 - 

Erupţia vulcanului, înalt de 3.763 m şi situat la 35 km sud-vest de capitala Guatemalei, a determinat totodată evacuarea de urgenţă a peste 4.500 de persoane din satele situate la poalele vulcanului, care a proiectat lavă şi cenuşă pe o vastă suprafaţă, provocând panică printre localnici.

"Institutul naţional medico-legal (Inacif) a primit 62 de cadavre", a anunţat luni seara Fanuel Garcia, director al acestui organism care participă la identificarea victimelor, precizând că bilanţul ar putea să crească pe măsura căutărilor.
Potrivit lui David de Leonid, purtător de cuvânt al Coordonării naţionale pentru gestionarea catastrofelor (Conred), căutarea eventualilor supravieţuitori - suspendată noaptea trecută din motive de securitate - continuă în zona cea mai afectată, unde acţionează poliţişti, militari şi membri ai Crucii Roşii.
În total, erupţia a durat peste 16 ore, dar o "reactivare este posibilă", a avertizat la rândul său Institutul Naţional de Vulcanologie, recomandând menţinerea unor măsuri stricte de precauţie în această regiune.
Erupţia a afectat în special comune rurale apropiate de vulcan şi oraşul Antigua, cel mai important sit turistic din Guatemala.
În total, 1,7 milioane de persoane au fost afectate în diverse grade de catastrofă, potrivit protecţiei civile.

Lasă un comentariu