Evenimentul zilei

Ma07142020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Panorama 10 ani de închisoare este condamnarea unui jurnalist din cauza unui mesaj publicat pe o retea de socializare. Ce a scris?

10 ani de închisoare este condamnarea unui jurnalist din cauza unui mesaj publicat pe o retea de socializare. Ce a scris?

21 August 2018 - 

Un jurnalist iranian a fost condamnat la 10 ani de închisoare din cauza unui mesaj publicat pe Twitter. În mesajul respectiv, el i-a adus jigniri imamului Reza, una dintre cele 12 figuri venerate de şiiţi.

Jurnalistul iranian Mir Mohammad-Hossein Mir-Esmaili a publicat un comentariu pe Twitter, după ce Ahmad Alamolhoda a interzis concertele în oraşul Machhad, unde se află mausoleul imamului Reza.
„Alamolhoda zice că dansul şi muzica sunt o insultă la adresa imamului Reza! Haide, nu ne minţiţi, imamul Reza este unul dintre noi”, a scris jurnalistul, potrivit Mediafax.
Jurnalistul a fost arestat în aprilie 2017, iar la mai bine de un an de atunci, și-a aflat și pedeapsa. Duminică instanţa a decis că Mir-Esmaili se face vinovat de insultă la adresa Islamului şi al responsabililor guvernamentali şi de răspândirea de minciuni şi de conţinut imoral în spaţiul public.

Lasă un comentariu