Evenimentul zilei

Vi05292020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Panorama Înregistrarea demo datând din 1963 a lui David Bowie, vândută la licitaţie pentru 40.000 de lire sterline

Înregistrarea demo datând din 1963 a lui David Bowie, vândută la licitaţie pentru 40.000 de lire sterline

12 Septembrie 2018 - 

Prima înregistrare audio în studio pe care apare vocea lui David Bowie, respinsă de o casă de discuri şi descoperită într-un coş de pâine, a fost vândută marţi la licitaţie în Marea Britanie contra sumei record de aproape 40.000 de lire sterline, potrivit Press Association.

Înregistrarea demo datând din 1963 conţine vocea lui Bowie - David Jones pe numele real - de pe când acesta avea 16 ani şi activa în prima sa trupă, The Konrads.
Formaţia a fost respinsă de casa de discuri Decca, iar înregistrarea pe care Bowie interpretează piesa "I Never Dreamed" nu a fost lansată niciodată.
Înregistrarea a fost cumpărată marţi, în cadrul unei licitaţii desfăşurate în oraşul Newton-le-Willows, de către un colecţionar din străinătate, pentru suma de 39.360 de lire sterline.
În cadrul aceleiaşi licitaţii, au mai fost vândute desene făcute de Bowie pe când făcea parte din The Konrads, fotografii şi documente ale formaţiei.
Înregistrarea şi celelalte documente aparţinând trupei au fost descoperite în anii '90 de fostul baterist Konrads, David Hadfield, care era, de asemenea, şi managerul formaţiei, în mansarda garajului, într-un coş de pâine care fusese al bunicului său.
În cadrul The Konrads, Bowie era saxofonist, însă membrii trupei au decis că vocea sa ar fi cea mai potrivită pe această înregistrare.
Cântăreţul a decedat în ianuarie 2016, la două zile după ce împlinise 69 de ani.

Lasă un comentariu