Evenimentul zilei

Ma03312020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Panorama Cele mai puternice incendii australiene se află sub control după mai bine de 10 săptămâni

Cele mai puternice incendii australiene se află sub control după mai bine de 10 săptămâni

12 Ianuarie 2020 - 

Unul dintre cele mai puternice incendii, care arde de mai bine de 10 săptămâni în statul australian New South Wales, este în sfârşit sub control, conform unui anunţ făcut duminică de pompieri, transmite DPA.

Incendiul de pe Muntele Gospers a izbucnit din cauza unui fulger la 26 octombrie şi a cuprins mai mult de jumătate de milion de hectare de teren la nord-vest de Sydney. Focul a cuprins şi zone din Munţii Albaştri, un parc naţional aflat la vest de Sydney.
Conform unui anunţ făcut de pompierii din Hawkesbury pe Facebook, lupta cu acest incendiu a durat foarte mult din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.
De asemenea, pompierii au lansat şi un apel către populaţie pentru păstrarea vigilenţei, precizând că sezonul incendiilor de vegetaţie nu s-a terminat şi există încă zone în pericol de incendiu.
Tot duminică autorităţile din statul Victoria au anunţat moartea încă unui pompier, numărul total al australienilor care şi-au pierdut viaţa în urma incendiilor ajungând la cel puţin 27. Pompierul decedat, care avea 40 de ani de experienţă, a murit sâmbătă, în timp ce lupta cu flăcările din regiunea Omeo.
Condiţiile meteorologice propice - scăderea temperaturilor, ploile şi vântul mai puţin puternic - le-au oferit un răgaz pompierilor extenuaţi şi au contribuit, de sâmbătă, la calmarea incendiilor din statele Victoria şi New South Wales.
În total, peste 2.000 de gospodării au fost distruse de foc, incendiile mistuind o suprafaţă de două ori mai mare decât cea a Belgiei. Totodată, se estimează că un miliard de animale sălbatice au pierit, sau au rămas fără habitat în urma acestor incendii devastatoare.

Lasă un comentariu