Evenimentul zilei

Sam01252020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe România Ionel Vasilca, șeful STS, a demisionat

Ionel Vasilca, șeful STS, a demisionat

29 Iulie 2019 - 

Generalul – locotenent Ionel Vasilca este șeful STS din august 2017, când a fost numit de Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT). Vasilca nu a avut nici o apariție publică pentru a oferi explicații despre modul în care a acționat pe parcursul cazului crimelor de la Caracal.

Șeful STS, Ionel Vasilca, și-a anunțat demisia printr-un comunicat de presă. Acesta și-a înaintat demisia președintelui Klaus Iohannis, după ce serviciul pe care-l conduce a fost acuzat de Poliție că a ratat identificarea zonei unde a fost ucisă Alexandra Măceșan.

„Doresc să vă informez că, începând cu data de 29 iulie 2019, am înaintat Președintelui României demisia mea din funcția de director al Serviciului de Telecomunicații Speciale.

Fac precizarea că demisia nu a fost depusă ca urmare a existenței unei sincope, inadvertențe sau ca umare a celei mai mici umbre de vinovăție în exercitarea funcției de preluare și localizare a apelurilor de urgență 112 de către STS, a neglijenței mele în serviciu, a tratării superficiale sau a neasumării responsabilităților care privesc datoria mea și a tuturor angajaților de a garanta funcționarea continuă a serviciilor speciale, de cooperare și a celor pe linia 112.

Demisia a fost înaintată pentru a nu afecta prestigiul instituției”, arată general-locotenent Ionel-Sorinel Vasilca.

Administrația Prezidențială a confirmat, într-un comunicat, că a primit demisia. 

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a primit luni, 29 iulie a.c., demisia din funcția de director al Serviciului de Telecomunicații Speciale a domnului Ionel-Sorinel Vasilca. În cadrul ședinței Consiliul Suprem de Apărare a Țării, care va avea loc marți, 30 iulie, Președintele Klaus Iohannis va informa membrii Consiliului pentru a lua act de această demisie”, se precizează în comunicat.

Amintim că, STS a comunicat pe parcursul crizei prin intermediul comunicatelor de presă și al purtătoarei de cuvânt, Mariana Pop, fost jurnalist.

Ionel Vasilca nu a ieșit în public pentru a oferi explicații, așa cum au făcut-o șefii celorlalte instituții implicate – poliție, procuratură, guvern, ba chiar și administrația prezidențială.

 

Lasă un comentariu