Evenimentul zilei

Vi08072020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe România Mihai Fifor:România rămâne cel mai solid susţinător al Republicii Moldova în parcursul său european

Mihai Fifor:România rămâne cel mai solid susţinător al Republicii Moldova în parcursul său european

05 Octombrie 2019 - 

România rămâne cel mai solid susţinător al eforturilor Republicii Moldova în parcursul său european, a transmis sâmbătă vicepremierul pentru implementarea parteneriatelor strategice, Mihai Fifor, care a avut o întrevedere, la Palatul Victoria, cu o delegaţie a Parlamentului Republicii Moldova, condusă de vicepreşedintele Monica Babuc.

"Guvernul României rămâne un susţinător ferm al Republicii Moldova, în spiritul Parteneriatului strategic bilateral, bază esenţială a relaţiei noastre speciale faţă de care există un permanent interes la nivelul ambelor societăţi", a subliniat vicepremierul Mihai Fifor, potrivit unui comunicat al Guvernului, transmis AGERPRES.
Conform sursei citate, el a transmis un mesaj de încurajare a Republicii Moldova în direcţia continuării obiectivelor europene şi implementării reformelor asumate în contextul Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.
"România rămâne cel mai solid susţinător al eforturilor Republicii Moldova în parcursul său european. Avem toată deschiderea să punem la dispoziţia partenerilor noştri de la Chişinău expertiză pe mai multe planuri, în special în domeniul afacerilor europene, având în vedere experienţa acumulată în contextul deţinerii preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene", a afirmat vicepremierul Fifor, citat în comunicat.
Întrevederea a prilejuit un dialog consistent asupra priorităţilor relaţiei bilaterale şi a proiectelor comune dezvoltate în domeniile social şi economic.
În acest context, potrivit comunicatului, vicepremierul a evidenţiat importanţa consolidării comunităţii de limbă, cultură şi istorie, care stă la baza relaţiei deosebite cu Republica Moldova.
"Guvernul României are toată determinarea să continue programele de acordare a burselor identitare elevilor care studiază în statele vecine şi Balcani, în limba română, sau care studiază limba română ca limbă maternă, precum şi indemnizaţii de sprijin pentru cadrele didactice care predau în limba română. De asemenea, Executivul român va sprijini în continuare programul de îmbunătăţire a infrastructurii şcolare şi preşcolare din Republica Moldova", a mai afirmat vicepremierul pentru implementarea parteneriatelor strategice.
În ceea ce priveşte proiectele din domeniul economic, accentul a fost pus asupra investiţiilor de interconectare energetică, pilon solid de sprijin în vederea asigurării ireversibilităţii parcursului european al Republicii Moldova.
"Toate proiectele noastre de cooperare au scopul să contribuie la îmbunătăţirea vieţii cetăţenilor din Republica Moldova şi la consolidarea relaţiei speciale dintre ţările noastre, bazată pe comunitatea de limbă, cultură şi istorie", a subliniat Mihai Fifor.
La rândul său, Monica Babuc, vicepreşedinte al Parlamentului Republicii Moldova, a mulţumit pentru sprijinul constant acordat de-a lungul timpului de către România şi a subliniat că autorităţile de la Chişinău mizează în continuare pe această susţinere, mai arată comunicatul Guvernului.

Lasă un comentariu