Evenimentul zilei

Lun07062020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe România Breaking news! Moțiunea de cenzură, adoptată de Parlament. Guvernul Dăncilă este DEMIS

Breaking news! Moțiunea de cenzură, adoptată de Parlament. Guvernul Dăncilă este DEMIS

10 Octombrie 2019 - 

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă a fost adoptată, joi, de Parlament.

S-au înregistrat 238 de voturi „pentru”, a anunţat deputatul Pro România Cătălin Nechifor. Au fost și 4 voturi împotriva demiterii, în contextul în care parlamentarii PSD au fost în sală dar nu au votat, scrie DIGI24.

Guvernul PSD este demis, dar rămâne deocamdată pe funcție ca interimar, până când Președintele Klaus Iohannis va convoca consultări cu partidele parlamentare și va desemna un alt premier care să formeze un nou Cabinet. 

Dacă noul Cabinet primește 233 de voturi în Parlament, va fi învestit și poate asigura guvernarea până la alegerile parlamentare. Dacă însă Parlamentul va respinge prin vot două Cabinete consecutiv, se declanșează alegeri anticipate. 

Dintre semnatarii moțiunii de cenzură au lipsit finul lui Liviu Dragnea, Emanoil Savin, ex PSD, Oana Bîzgan, ex USR, și un deputat USR care este grav bolnav. 

Au votat alături de PNL mai mulți deputați ai minorităților, în jur de 7, precum și fostul președinte al organizanizației de tineret a PSD, Gabriel Petrea. 

Lasă un comentariu