Evenimentul zilei

Vi08142020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe România ONOARE deosebită pentru ministrul român al Sănătăţii. Victor Costache a devenit membru al Academiei Naționale de Chirurgie din Franța

ONOARE deosebită pentru ministrul român al Sănătăţii. Victor Costache a devenit membru al Academiei Naționale de Chirurgie din Franța

07 Februarie 2020 - 

Contestat în ţară pentru curajul cu care vrea să reformeze sistemul sanitar, renumitul chirurg a devenit membru în  Academia Națională de Chirurgie din Franța, cea mai veche instituție franceză de acest gen.

Medicul se află în aceste zile în Franța, iar astăzi a susținut un curs în fața membrilor Academiei, cu tema „Chirurgia cardiacă și vasculară în era procedurilor minim invazive”. Academia Națională de Chirurgie din Franța este continuatoarea Academiei Regale de Chirurgie, fondată în 1731, de către Georges Mareschal, primul chirurg al lui Louis XV, și de către François La Peyronie, succesorul lui Marescha, notează www.bzi.ro
Dr. Costache este primul român cu specializarea chirurgie cardiovasculară și toracică primit în această instituție de prestigiu, iar decizia de acceptare a sa a fost luată în urmă cu un an.
    Pentru mine această numire – membru al Academiei de Naționale de Chirurgie din Franța – este încununarea unei munci de o viață, începută încă din timpul rezidențiatului și care a însemnat mii de pacienți operați, mii de ore de muncă, mii de oameni salvați”, a declarat ministrul Victor Costache pentru Tribuna.
Victor Costache este autorul unor premiere chirurgicale la nivel național, european și chiar internaționale; colaborează cu prestigioși chirurgi din întreaga lume, iar intervențiile pe care le-a realizat la Sibiu, în anii trecuți, au fost multe în premieră.
A coordonat primul serviciu public – privat din Franta, din Annecy, după care a revenit în România, la Sibiu.
În ultimii ani a realizat mii de intervenții chirurgicale, proceduri de by-pas coronarian, proceduri carotidiene, plastii de valvă mitrală, operații minim invazive valvulare, inervenții endovasculare, oferind o şansă în plus pentru românii care au nevoie de transplant pulmonar
Cu ocazia vizitei din Franța, ministrul Victor Costache a făcut o vizită la Spitalul Universitar Foch, cel mai mare centru de transplant pulmonar din Franța. La discuțiile cu reprezentanții spitalului, doctorul Victor Costache a pus bazele unui parteneriat cu renumitul centru de transplant. Astfel, Spitalul Universitar Foch din Franța va putea primi pacienți români pentru efectuarea transplantului pulmonar. Instituția va prelua cazurile grave, complexe, ce nu pot fi rezolvate în România.
 „Ne-am înțeles cu specialiștii și conducerea unității medicale să preia cazurile grave, complexe, care necesită transplant pulmonar și care nu se pot rezolva în Romania. Mai mult, vom deschide cu medicii francezi un program de pregătire pentru specialiștii români în domeniul transplantului și al chirurgiei oncologice”, a declarat ministrul Sănătății, Victor Costache, potrivit unui comunicat de presă.
Ministerul Sănătății din România și Ministerul Solidarității și Sănătății din Franța intenționează semnarea unui Medorandum de Înțelegere pentru domeniul medical. Documentul prevede încheierea de parteneriate, schimb de experiență și bune practici în domenii sensibile precum marii arși, transplant pulmonar, chirurgie cardiacă pediatrică.
Ministrul Victor Costache vrea să-i readucă în țară pe medicii români plecați în străinătate
Miercuri seara, în finalul vizitei din Franța, ministrul Victor Costache a avut și o discuție extrem de importantă cu medicii români din diaspora. În cadrul discuțiilor cu reprezentanții celor câteva mii de doctori români plecați în străinătate, s-au căutat soluții pentru a-i convinge pe aceștia să revină în țară. „Sunt cateva mii de doctori plecați în străinătate, iar la discuția cu reprezentanții lor îmi vor spune propunerile lor și ce variante ar trebui să găsim pentru a-i readuce în țară. Avem nevoie ca profesioniștii plecați din România să revină acasă, să-i opereze din nou pe români”, a declarat, pentru www.BZI.ro, ministrul Victor Costache, înainte de întâlnirea cu reprezentanții doctorilor români din diaspora.

Lasă un comentariu