Evenimentul zilei

Sam03172018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică
Evenimentul zilei - Politica
16 Mar 2018
by  - 
Publicat în Politica

Mișcarea unionistă poate avea și deja are un efect invers – de mobilizare a cetățenilor în apărarea statalității moldovenești. Este mesajul președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, care a scris pe o rețea de socializare că este gata să formeze, în perioada 25-27 martie, un „Front Național” pentru a oferi „o platformă de rezistență cetățenilor moldoveni care sunt împotriva unirii cu România”.

16 Mar 2018
by  - 
Publicat în Politica

Deputații socialiști au înaintat în ședința de vineri, 16 martie, o moțiune simplă pe domeniul sănătății și protecției sociale. Fracțiunea solicită audierea în plen a ministrei Svetlana Cebotari, transmite IPN.

16 Mar 2018
by  - 
Publicat în Politica

Natalia Vîsotiva și-a anunțat, astăzi, retragerea din fracțiunea comuniștilor a Consiliului municipal Chișinău. Președintele fracțiunii, Vasile Chirtoca, i-a mulțumit pentru activitatea prestată în cei doi ani și jumătate cât a făcut parte din fracțiune.

16 Mar 2018
by  - 
Publicat în Politica

Reprezentantul special al OSCE pentru reglementarea transnistreană, Franco Frattini, va efectua o vizită în Republica Moldova în perioada 26-28 martie. Oficialul are programate discuții cu conducerea de la Chișinău și Tiraspol, cu reprezentanții politici în procesul de reglementare transnistreană.

15 Mar 2018
by  - 
Publicat în Politica

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, întreprinde o vizită în Azerbaidjan, unde va participa la Forumul Internațional „VI Global Baku Forum 2018” , la Baku.

15 Mar 2018
by  - 
Publicat în Politica

La alegerile locale anticipate care vor avea loc pe 20 mai în Chișinău și Bălți va prevala factorul geopolitic. În plus, această campanie electorală comportă o responsabilitate mare pentru partidele pro-europene. Aceste opinii au fost exprimate în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.

14 Mar 2018
by  - 
Publicat în Politica

Organizatorii evenimentul de pe 25 martie, denumit Marea Adunare Centenară, cu prilejul marcării a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România, pe 27 martie 1918, au anunțat care va fi programul marii manifestații de la Chișinău.

14 Mar 2018
by  - 
Publicat în Politica

Deputatul PMP Constantin Codreanu, Președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, a prezentat  astăzi la tribuna Camerei Deputaților o Declarație politică prin care a adresat o invitație de participare la Marșul Reîntregirii care se va desfășura la Chișinău duminică, 25 martie.

14 Mar 2018
by  - 
Publicat în Politica

Dacă PSRM cîştigă parlamentarele, Republica Moldova urmează să fie federalizată. Declarația a fost făcută de fostul ministru al Apărării, Anatol Șalaru, în cadrul unei emisiuni televizate.

14 Mar 2018
by  - 
Publicat în Politica

Alegătorii din Republica Moldova sunt dezorientați și au nevoie de un dialog în care să nu fie ascultători pasivi, ci să participe în mod plenar la această discuție și să-l simtă pe politician dacă este sau nu cinstit. La această concluzie a ajuns analistul politic Corneliu Ciurea ca urmare a rezultatelor sondajului IMAS, prezentat luni, 12 martie, la Chișinău.

14 Mar 2018
Publicat în Politica

Biroul Politic al Partidului Liberal a examinat candidatura pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău. Au fost înaintate și examinate șase candidaturi. 

13 Mar 2018
Publicat în Politica

Liderul PD, Vlad Plahotniuc, a declarat marți în cadrul unui briefing de presă că Victoria Iftodi este propunerea democraților la fotoliul de ministru al Justiției.

13 Mar 2018
by  - 
Publicat în Politica

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare anticipate, 31,6% din respondenții unui sondaj ar vota Partidul Socialiștilor, 13,4% – Partidul Acțiune şi Solidaritate, 13,2% – Partidul Democrat, iar 6,5% – Partidul Comuniștilor. Alte formațiuni nu ar trece pragul electoral. Datele se conțin într-un sondaj realizat de către IMAS, la comanda PDM, în perioada 16 februarie-6 martie, transmite IPN.

13 Mar 2018
by  - 
Publicat în Politica

Deputații Partidului Liberal au înregistrat în Parlament un proiect al Declarației de unire a Republicii Moldova cu România. Anunțul a fost făcut de președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, în cadrul unei conferințe de presă, transmite IPN.

Pagina 1 din 346