Evenimentul zilei

Dum01212018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică
Evenimentul zilei - Politica
20 Ian 2018
Publicat în Politica

Președinta Partidului Acțiune şi Solidaritate, Maia Sandu, susține că a urmărit cu tristețe oamenii, în mare majoritate bătrâni, veniți astăzi la sediul PAS să someze formațiunea să nu-l mai critice pe Ilan Șor și să nu mai ceară justiției pedepsirea lui. 

20 Ian 2018
Publicat în Politica

Dacă Republica Moldova se retrage din Comunitatea Statelor Independente, atunci prețurile pentru gaz și energie electrică vor crește. Declarația a fost făcută de juristul Serghei Mișin într-o emisiune televizată, transmite IPN.

19 Ian 2018
by  - 
Publicat în Politica

Igor Dodon nu s-a ținut nici de această promisiune, la fel ca multe altele din campanie precum lupta anti-corupție și ridicarea nivelului de trai al moldovenilor. Deși a promis că se va bălăci, astăzi, de Bobotează, președintele a preferat să meargă la costum la la Sfânta Liturghie de la Catedrala „Nașterea Domnului” din Chișinău și a uitat de „sfânta baie” în apa înghețată.

19 Ian 2018
by  - 
Publicat în Politica

UE cere Rusiei să permită apărătorilor internaționali ai drepturilor omului să aibă acces deplin în Crimeea anexată ilegal și să-i elibereze imediat pe toți cetățenii ucraineni aflați în Crimeea și pe teritoriul Federației Ruse, se arată într-o declarație a reprezentantului UE referitoare la un raport cu privire la situația drepturilor omului în Crimeea, citată de Ukrainska Pravda.

19 Ian 2018
by  - 
Publicat în Politica

Referendumul local privind revocarea din funcție a primarului municipiului Bălți, Renato Usatîi, va avea loc pe 4 martie. O decizie în acest sens a fost aprobată în ședința de astăzi, 19 ianuarie, a Consiliului municipal Bălți, cu 21 de voturi.

19 Ian 2018
by  - 
Publicat în Politica

Instituțiile de investigații din Republica Moldova tergiversează procesul de investigare a furtului miliardului. Totodată, guvernarea întârzie să convină cu compania Kroll pe măsurile de recuperare a mijloacelor financiare. Declarația a fost făcută de președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, în cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune TVC21.

19 Ian 2018
Publicat în Politica

Președintele Igor Dodon se dă iarăși în spectacol, chiar dacă nu o face cu atâta aplomb precum o făcea anterior, lăsând-o un pic mai moale. El afirmă că decizia Curții Constituționale de a-l suspenda din funcție pentru refuzul de a promulga legile de numire a unor miniștri și a legii privind propaganda este motiv pentru a deschide dosare penale pe numele magistraților de la CC. Și chiar și-a exprimat speranța că se va ajunge la asta, însă doar după alegerile parlamentare.

18 Ian 2018
by  - 
Publicat în Politica

Ambasadorul Rusiei în Moldova, Farit Muhametşin, a declarat joi în cadrul unei întrevederi la Tiraspol cu preşedintele autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski, că primul său în fruntea entității separatiste a fost unul fructuos, marcat pentru Transnistria prin schimbări serioase atât în domeniul politicii economice, cât şi al politicii externe.

18 Ian 2018
by  - 
Publicat în Politica

Comisia politică externă și integrare europeană a Parlamentului a avizat în ședința de astăzi, 18 ianuarie, candidaturile pentru funcțiile de ambasadori ai Republicii Moldova în Regatul Țărilor de Jos, Regatul Belgiei, Republica Lituania și Republica Populară Chineză.

18 Ian 2018
by  - 
Publicat în Politica

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Şeful Delegaţiei UE în Republica Moldova, Peter Michalko. 

18 Ian 2018
by  - 
Publicat în Politica

Noul șef al diplomației de la Chișinău, Tudor Ulianovschi, l-a chemat la sediul Ministerului de Externe pe ambasadorul R. Moldova la Moscova, Andrei Neguță, pentru a-i comunica acestuia fapt că R. Moldova trebuie să discute cu Rusia de pe picior de egalitate.

18 Ian 2018
by  - 
Publicat în Politica

Președintele Igor Dodon pozează în fiecare zi pe contul său de Facebook într-un personaj politic activ, în timp ce acțiunile sale lipsite de orice urmă de substanță.

18 Ian 2018
Publicat în Politica

Igor Dodon a explicat motivul pentru care cei şase parlamentari socialişti care deţin şi cetăţenia română nu au demarat procesul de renunţare la cetăţenie. Preşedinţele a declarat că „românii sunt hâtri” şi ar fi făcut legea în aşa fel, încât să fie mai greu să renunţi la cetăţenie, decât să o obţii.

„Pentru că ştiţi câte acte acolo trebuie de acumulat? Ei sunt hâtri românii ăştia. Sunt interesanţi fraţii ăştia ai noştri, ca să obţii cetăţenia ţi-o dau foarte repede, dar ca să te dezici trebuie să strângi „sprăvşi” (referindu-se la acte) de la toate instituţiile”, a declarat Igor Dodon miercuri, 17 ianuarie, la emisiunea „Important” de la TVC21. 

Este pentru prima dată șeful statului recunoaște că românul este, conform explicației din dex pentru cuvântul hâtru, ager la minte; deștept; inteligent.

Igor Dodon în continuare insistă că „trebuie de modificat legea şi de spus foarte clar: demnitarii de stat nu au dreptul să aibă dublă cetăţenie”. Preşedintele susţine că i-a avertizat pe deputaţii socialişti români cu privire la problema cetăţeniei.  

„Eu le-am spus că poziţia mea este fermă. Le-am spus că deputaţii, miniştrii, membrii CC etc., nu trebuie să aibă dublă cetăţenie”, a menţionat Dodon. El a mai adăugat că fiecare dintre candidaţii de pe listele electorale ale PSRM, încă în 2014, au semnat „o cerere pe cont propriu că au dublă cetăţenie şi că o să iniţieze procedura de refuz la altă cetăţenie”. 

Amintim că, deşi Igor Dodon a declarat anterior că deputaţii socialişti cu paşaport român vor începe procedura de renunţare la cetăţenia română, cei şase parlamentari socialişti, care sunt şi cetăţeni ai României, nu au demarat procesul respectiv. 

 Acest fapt rezultă dintr-un document al Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie (ANC) semnat de președintele Andrei Tinu, ce informează că deputaţii Alla Dolinţă, Corneliu Furculiţa, Anatolie Labuneţ, Radu Mudreac, Ghenadi Mitriuc şi Adrian Lebedinschi „nu figurează cu astfel de cereri”. Deci, nu au depus cererile prin care cer să le fie retrasă cetăţenia, scrie moldovacurată.md

17 Ian 2018
by  - 
Publicat în Politica

Acuzații grave de la Kiev din partea deputatei ucrainene Irina Friz, care a acuzat astăzi Rusia că se folosește de regiunea transnistreană pentru a-și exporta mărfurile în UE, fentând astfel sancțiunile occidentale.

Pagina 1 din 335