Evenimentul zilei

Lun08032020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică
Evenimentul zilei - Politica
03 Mar 2020
Publicat în Politica

Deputații Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr” au înaintat o nouă moțiune simplă, adresată Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi.

03 Mar 2020
Publicat în Politica

Premierul Ion Chicu s-a întâlnit cu reprezentantul rezident al Fondului Monetar Internațional(FMI) în Republica Moldova, Volodymyr Tulin.

03 Mar 2020
Publicat în Politica

Președintele, Igor Dodon, efectuează o vizită de o zi în Belgia unde va avea o întrevedere cu Maiestatea Sa Philippe, Regele Belgienilor, precum și cu administrația regiunilor Flandra și Valonia.

01 Mar 2020
by  - 
Publicat în Politica

Liderul Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr (PPPDA), Andrei Năstase, va candida la alegerile prezidențiale din acest an. Anunțul a fost făcut după Consiliul Național Politic al PPPDA.

29 Feb 2020
by  - 
Publicat în Politica

Deputatul Gheorghe Brașovschi părăsește Partidul Democrat din Moldova (PDM) și fracțiunea parlamentară a acestuia. Potrivit parlamentarului, decizia „foarte grea, dar asumată, a fost determinată de ultimele evoluţii în PDM”. Deputatul anunță că se alătură colegilor din grupul parlamentar Pro Moldova, relatează IPN.

29 Feb 2020
by  - 
Publicat în Politica

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) lucrează într-un cadrul legal ambiguu, iar inspectorii de integritate nu dețin suficiente pârghii pentru a-și îndeplini funcțiile corespunzător. 

28 Feb 2020
Publicat în Politica

Președintele Igor Dodon și primarul capitalei, Ion Ceban, au avut astăzi o întrevedere de lucru, în care au discutat subiecte ce țin de dezvoltarea orașului Chișinău.

28 Feb 2020
Publicat în Politica

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, a avut o întrevedere cu șeful misiunii nipone în țara noastră, Yoshihiro Katayama, în legătură cu începutul activității sale în calitate de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în Republica Moldova.

28 Feb 2020
Publicat în Politica

Fracțiunile Platforma DA și PAS au înaintat moțiune simplă împotriva politicilor promovate de Ministerului Economiei și Infrastructurii.

28 Feb 2020
Publicat în Politica

Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr nu va mai accepta niciodată o altă coaliţie cu Partidul Socialiştilor din Republica Moldova, or, în viziunea vicepreşedintelui formaţiunii Alexandru Slusari, PSRM este o anexă pe care preşedintele Igor Dodon o foloseşte ori de câte ori are nevoie.

27 Feb 2020
by  - 
Publicat în Politica

Deputații Fracțiunii PAS, Blocul ACUM și ai Fracțiunii ACUM, Platforma DA regretă faptul că Parlamentul a refuzat să includă pe ordinea de zi a ședinței de astăzi adoptarea unei declarații „cu privire la comemorarea evenimentelor din 2 martie 1992 în procesul de reintegrare teritorială a țării”. Într-un briefing de presă, un grup de deputați ai celor două fracțiuni a declarat că majoritatea parlamentară a transmis un mesaj prost societății, relatează IPN.

27 Feb 2020
by  - 
Publicat în Politica

Candidații din circumscripția nr. 38 Hâncești cu cele mai mari șanse sunt Ștefan Gațcan, de la Partidul Socialiștilor, și candidatul independent Grigore Cobzac. La o distanță foarte mică este Olesea Stamate, de la Partidul Acțiune și Solidaritate, și Vitalie Balinschi, de la Partidul Politic Șor. Sunt rezultatele unui sondaj realizat în această circumscripție de către compania Date Inteligente SRL (iData), în perioada 20-25 februarie, relatează IPN.

27 Feb 2020
by  - 
Publicat în Politica

Toate acțiunile președintelui Igor Dodon începând cu luna iulie a anului trecut și până în prezent nu reprezintă nimic altceva decât o revanșă față de suspendările din partea Curții Constituționale de care a avut parte pe parcursul celor trei ani. Potrivit ex-ministrului de finanțe Veaceslav Negruța, Igor Dodon și-a asumat rolul de coordonator al majorității parlamentare, relatează IPN.

27 Feb 2020
by  - 
Publicat în Politica

Proprietățile statului continuă a fi administrate de persoane dubioase care au făcut parte în trecut din anturajul fostului lider PDM Vladimir Plahotniuc, iar între timp au devenit persoane din anturajul președintelui Igor Dodon. Vicepreședintele Parlamentului Alexandru Suslari afirmă că schemele de la Metalferos continuă, iar banii vor ajunge pentru campania electorală a președintelui Igor Dodon, relatează IPN.

Pagina 1 din 449