Evenimentul zilei

Dum09242017

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică
Evenimentul zilei - Politica
23 Sep 2017
Publicat în Politica

Liderii Partidului Acțiune și Solidaritate și Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr” au calificat drept neclar răspunsul conducerii Televiziunii publice Moldova 1 la solicitarea de a acorda opoziției o oră de emisie pe săptămână. În contextul în care nu este dat un răspuns satisfăcător, PAS și PPPDA anunță proteste pentru data de 1 octombrie, transmite IPN.

23 Sep 2017
Publicat în Politica

Administraţia postului public de televiziune Moldova 1 respinge solicitarea Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) şi a Partidului Politic „Platforma Demnitate şi Adevăr” (PPPDA) de a acorda opoziţiei săptămânal câte o oră de emisie. În cadrul unui răspuns plasat pe site-ul trm.md, se spune că, în conformitate cu legislaţia şi cu statutul televiziunii, activităţile partidelor vor fi reflectate şi în continuare obiectiv şi echidistant, fără nicio discriminare, transmite IPN.

22 Sep 2017
Publicat în Politica

Ironia sorții sau o simplă coincidență omonimică, dar cu siguranță, rușii vor cataloga cuvântarea premierului moldovean de la tribuna ONU drept „filipice împotriva Rusiei”. Așa sau altfel, premierul Pavel Filip a susținut astăzi un discurs, în numele Republicii Moldova, în cadrul celei de-a 72-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, în care a pus punctul pe „i”.

22 Sep 2017
by  - 
Publicat în Politica

Liderul PL, Mihai Ghimpu, a oferit mai multe detalii astăzi despre cel de-al doilea dosar penal întocmit pe numele lui Dorin Chirtoacă.

 

22 Sep 2017
by  - 
Publicat în Politica

Moralitatea nu este tocmai cea mai prețuită valoare în politica moldovenească, fapt consemnat și de statisticile care arată că în acest mandat parlamentar peste o treime (mai mult de 33 de deputați -n.r.) și-au schimbat opțiunile politice față de partidul pe listele căruia a fost ales în acest mandat parlamentar.

22 Sep 2017
Publicat în Politica

Lidera PAS, Maia Sandu, a declarat joi în cadrul emisiunii „În PROfunnzime” de la Pro TV că referendumul de demitere a lui Dorin Chirtoacă din fruntea Primăriei Chișinău trebuie boicotat.

22 Sep 2017
by  - 
Publicat în Politica

Deputatul român Matei Dobrovie a declarat în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă că banii UE și ai României nu trebuie să ajungă ușor la Chișinău și că aceștia trebuie condiționați strict de îndeplinirea obligațiilor asumate referitoare la reformarea statului în diverse domenii-cheie precum justiția, lupta anti-corupție, societatea civilă și în general consolidarea statului de drept.

22 Sep 2017
by  - 
Publicat în Politica

Premierul Pavel Filip a declarat în cadrul unei întâlniri avute cu preşedintele Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite , Miroslav Lajcak, că Republica Moldova repetă solicitarea de a include pe agenda de discuții a subiectului privind retragerea forțelor armate străine de pe teritoriul Republicii Moldova.

 

22 Sep 2017
by  - 
Publicat în Politica

În declarația de avere pentru anul 2016, Oleg Ogor indică un salariu de 10.000 de lei obținut în calitate de administrator la SRL „OLCRISCOM” și 40.000 de lei obținuți din activitatea de vicepreședinte la Consiliul raional Criuleni.

22 Sep 2017
by  - 
Publicat în Politica

Deputatul Oleg Ogor renunță să mai facă parte din Fracțiunea PL în Parlament și părăsește și rândurile acestui partid. Anunțul a fost făcut pe o rețea de socializare.

21 Sep 2017
Publicat în Politica

Cel puțin la nivel oficial, Ankara nu a vorbit niciodată despre „prietenia seculară” dintre Turcia și Moldova, așa cum o face Moscova. Mersi și pentru atât, deși, tot o vorbă turcească spune că interesul poartă fesul. Ei bine, chiar dacă Turcia are interese în acest spațiu, numit RM, interfliviu sau „spațiu al oricui”, turcii nu vin cel puțin cu tancurile sau cu Kalașnikovul. Vin cu interese economice, care, până la urmă, sunt tot politice. 

21 Sep 2017
by  - 
Publicat în Politica

Parlamentarii au revotat, joi, nu mai puțin de 8 din cele 12 proiecte de legi pe care le Dodon le blochează ostentativă în încercarea de a sabota activitatea Parlamentului și a Guvernului, cu a căror conducere se află în război deschis.

21 Sep 2017
Publicat în Politica

Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, a avut o întrevedere cu președintele României, Klaus Iohannis, în marja lucrărilor celei de-a 72-a sesiuni a Adunării Generale ONU, la New York.

Pagina 1 din 317