Evenimentul zilei

Ma05302017

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică
Evenimentul zilei - Politica
30 Mai 2017
by  - 
Publicat în Politica

Consilierii municipali ai Partidului Socialiștilor pledează pentru desemnarea unei persoane terțe care să gestioneze treburile municipale pe termen scurt și resping ideea desemnării unui primar interimar din cadrul administrației locale. Aceștia spun că este aproape de final campania de colectare a semnăturilor pentru organizarea referendumului de demitere a primarului Dorin Chirtoacă, actualmente aflat în arest la domiciliu, transmite IPN.

29 Mai 2017
by  - 
Publicat în Politica

Președintele Parlamentului Andrian Candu, prim-ministrul Pavel Filip și președintele Igor Dodon au avut astăzi o întrevedere comună cu șefii misiunilor diplomatice implicate în procesul de negocieri în formatul „5+2” privind reglementarea conflictului transnistrean, transmite IPN.

29 Mai 2017
by  - 
Publicat în Politica

Vicepremierul pe probleme sociale, miniștrii, viceminiștrii și şefii de agenţii desemnaţi de Partidul Liberal au scris cerere de demisie.

29 Mai 2017
by  - 
Publicat în Politica

Liberalul Valeriu Munteanu, și-a depus cererea de demisie din funcția de ministru al Mediului. 

29 Mai 2017
by  - 
Publicat în Politica

O fracție destul de îngustă din societatea moldovenească îmbrățișează în mod necondiționat toate valorile europene, scrie politologul Dionis Cenușă într-un articol analitic pentru IPN.

28 Mai 2017
by  - 
Publicat în Politica

Noul vicepreședinte al PLDM a fost ales în cadrul ședinței Consiliului Politic Național al partidului. Este vorba de Alexandru Bujoreanu, președintele Organizației Teritoriale Leova a PLDM. 

27 Mai 2017
Publicat în Opinii

Prezidentul nostru a înțeles rapid unde și cum se face „politica mare”. Și cine pot fi prietenii micului, dar puternicului stat Republica Moldova. 

27 Mai 2017
Publicat în Politica

Partidul Democrat din Moldova a luat act de decizia anunțată de Partidul Liberal de a se retrage din coaliția majoritară. Într-un comunicat de presă, difuzat de PDM, se precizează că urmează ca această decizie să fie analizată în cadrul ședinței săptămânale a acestei formațiuni, care va avea loc marți, 30 mai, când va reveni și cu comentarii detaliate pe marginea acestui subiect.

27 Mai 2017
Publicat în Politica

Reţinerea lui Dorin Chirtoacă este o comandă politică în care este implicată Moscova. Igor Dodon ar fi principalul vinovat, iar o contribuţie ar avea-o şi fostul vicepreşedinte al PL, Anatol Şalaru. Declaraţiile au fost făcute de Mihai Ghimpu, preşedintele Partidului Liberal, în cadrul emisiunii „În PROfunzime”, la postul de televiziune PRO TV Chişinău, transmite IPN.

26 Mai 2017
by  - 
Publicat în Politica

Partidul Liberal renunță să mai facă parte din majoritatea parlamentară. Liderul PL Mihai Ghimpu a anunțat că formațiunea părăsește coaliția de guvernare, transmite IPN.

26 Mai 2017
by  - 
Publicat în Politica

La o eventuală suspendare din funcție a primarului capitalei prin decizie judecătorească, va fi desemnată o persoană care să-i exercite atribuțiile. Candidatura va fi propusă și votată în ședința Consiliului municipal Chișinău.

26 Mai 2017
by  - 
Publicat în Politica

Cetățenii Republicii Populare Chineze, cei din Kuwait și Qatar nu vor avea nevoie de viză de scurt sejur în Republica Moldova în cazul în care dețin un permis de ședere sau o viză valabilă (cu excepția celei de tranzit) eliberate de unul din statele membre ale Uniunii Europene sau statele semnatare ale Acordului Schengen.

26 Mai 2017
by  - 
Publicat în Politica

Lucrările de construcție a conductei de transport gaze pe direcția Ungheni – Chișinău au fost declarate lucrări de utilitate publică de interes naţional. Un proiect de lege în acest sens a fost votat în primă lectură în ședința din 25 mai a Parlamentului, transmite IPN.

25 Mai 2017
Publicat în Politica

Aflat pe drum spre Budapesta, președintele Igor Dodon s-a bucurat la aflarea veștilor despre reținerea edilului Dorin Chirtoacă și a reacționat imediat postând un mesaj pe pagina de facebook. Nici susținătorii primarului municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă nu s-au lăsat mai prejos și au venit să protesteze la sediul CNA, unde este interogat edilul.

Pagina 1 din 294