Evenimentul zilei

Mie07172019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică
Evenimentul zilei - Politica
16 Iul 2019
by  - 
Publicat în Politica

„Nu doar vom spune că suntem europeni. Ce ne propunem noi este să schimbăm Moldova din interior pentru a putea fi acceptați în Uniunea Europeană drept un membru de încredere, cu instituții democratice funcționale”, a declarat premierul Maia Sandu la conferința de presă pe care a susținut-o astăzi, 16 iulie, la Berlin, alături cancelarul german, Angela Merkel, relatează IPN.

16 Iul 2019
by  - 
Publicat în Politica

Președintele Republicii Moldova, la propunerea Consiliului Superior al Procurorilor, va desemna un procuror general interimar până la organizarea concursului și numirea acestuia prin decret prezidențial. Parlamentul a adoptat în prima lectură, în ședința plenară de astăzi, proiectul de lege pentru interpretarea unor prevederi din Legea cu privire la Procuratură.

16 Iul 2019
by  - 
Publicat în Politica

Parlamentul a desemnat și confirmat în funcție noii membri ai Comisiei Electorale Centrale (CEC). Este vorba de avocatul Dumitru Pavel, profesorul universitar Dorin Cimil și consilierul prezidențial Maxim Lebedinschi.

16 Iul 2019
by  - 
Publicat în Politica

Președintele Igor Dodon va întreprinde miercuri, 17 iulie, o vizită de lucru la Moscova pentru a discuta cu autoritățile Federației Ruse, printre subiecte fiind și reducerea prețului de livrare a gazului natural pentru Republica Moldova. Subiectul va fi abordat și cu Gazprom.

16 Iul 2019
by  - 
Publicat în Politica

Președintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Victor Micu, a fost revocat din funcție. Decizia a fost luată marți, 16 iulie, cu votul a nouă din zece membri ai CSM prezenți la ședință, relatează IPN.

16 Iul 2019
by  - 
Publicat în Politica

Procurorii au ridicat și examinat înregistrările video de pe teritoriul Aeroportului Internațional Chișinău în dosarul pornit pe faptul trecerii ilegale, în perioada 14 – 17 iunie, a frontierei de stat de către deputatul Ilan Şor, acuzat într-un dosar de escrocherie și spălare de bani. Procurorii au audiat, în cursul zilei de 15 iulie și astăzi, persoanele responsabile de verificarea și supravegherea punctelor de acces pe teritoriul aerodromului, relatează IPN.

16 Iul 2019
by  - 
Publicat în Politica

În anul 2018, Guvernul condus de Pavel Filip a cheltuit peste 145 de mii de lei din buget pentru flori şi aranjamente florale. 

16 Iul 2019
by  - 
Publicat în Politica

Fostul premier Vlad Filat susține că, ideea concesionării Aeroportului Internațional Chișinău a fost una necesară și nu a avut drept scop ceea ce s-a întâmplat în realitate, iar problema a fost și rămâne a fi cine și în ce condiții a concesionat Aeroportul. Potrivit fostului premier, Ilan Șor a fost o interfață în cazul dat, iar beneficiarul de la început a fost Vlad Plahotniuc la Aeroport, relatează IPN.

16 Iul 2019
by  - 
Publicat în Politica

Subsecretarul de Stat pentru afaceri politice al Departamentului de Stat al SUA, David Hale, susține că actualmente este un moment istoric pentru Republica Moldova și pentru cei cărora le pasă de democrație și de valorile comune. 

16 Iul 2019
by  - 
Publicat în Politica

Liderul Partidului Politic „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, spune că documentul care pretinde că ar fi raportul Kroll și pe care l-a publicat acum câteva zile, l-a obținut în prima noapte după ce a revenit în țară. Potrivit lui, informația a fost stocată pe un stick și i-a fost transmisă de un intermediar. Declarațiile au fost făcute la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

16 Iul 2019
by  - 
Publicat în Politica

Președintele Comisiei parlamentare privind frauda bancară, Alexandru Slusari, spune că reprezentanții companiei Kroll sunt dezamăgiți de lucrul organelor de anchetă din Republica Moldova. Potrivit lui, aceștia au menționat că următoarea dată vor veni în Republica Moldova dacă vor vedea voință politică reală de a recupera acești bani. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Ora expertizei” de la Jurnal TV, scrie IPN.

15 Iul 2019
Publicat în Politica

Chirtoacă a precizat că, de acum în acolo, va participa la toate alegerile, fie locale, parlamentare sau prezidențiale, pentru a prezenta documente alegătorilor ce demonstrează implicarea unor reprezentanți ai actualei clasei politice în mai multe „hoții”, inclusiv în devalizarea sistemului bancar.

15 Iul 2019
Publicat în Politica

Lista candidaților a fost publicată luni, 15 iulie, pe pagina oficială a guvernului. Potrivit instituției, până la 19 iulie curent, cetățenii Republicii Moldova, reprezentanții societății civile, mass-media sau orice altă persoană interesată pot exprima opinii scrise în privința candidaților.

15 Iul 2019
Publicat în Politica

Președintele Comisiei parlamentare pentru investigarea fraudei bancare, Alexandru Slusari, susține că la Parlament nu au fost depuse părțile din raportul Kroll2, pe care președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, susține că le-ar fi trimis.

Pagina 1 din 415