Evenimentul zilei

Sam05302020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Joseph Daul: Republica Moldova poate conta pe susţinerea Europei

Joseph Daul: Republica Moldova poate conta pe susţinerea Europei Recomandat

26 Ianuarie 2015 - 

PLDM şi PD se laudă că europenii susţin noua alianţă, care va funcţiona cu ajutorul comuniştilor.

Partidul Popular European şi Partidul Socialiştilor Europeni salută crearea Alianţei Politice pentru Moldova Europeană, susţin PLDM şi PDM, care au difuzat comunicate cu declaraţii ale liderul celor două formaţiuni pro-europene. Totuşi, acestea au şi unele rezerve faţă de noua alianţă, având în vedere că nu participă şi PL.

Preşedintele Partidului Popular European, Joseph Daul, salută constituirea Alianţei Politice pentru o Moldovă Europeană şi susţine asumarea responsabilităţii guvernării de către Partidul Liberal Democrat şi Partidul Democrat. Într-o declaraţie, Joseph Daul şi-a exprimat regretul că nu toate partidele pro-europene au demonstrat acelaşi sentiment de responsabilitate.

„Decizia Partidului Liberal de a se eschiva de la datoria ce îi revenea nu a lăsat drept alternativă decât instituirea unui guvern minoritar sau desfăşurarea alegerilor parlamentare anticipate, care ar fi scufundat ţara într-o criză politică profundă şi ar fi condamnat viitorul european al Republicii Moldova”, se menţionează în declaraţia citată de PLDM.

Totuşi, Daul remarcă faptul că noua alianţă nu este cea mai bună soluţie pentru Republica Moldova. „Deşi această situaţie nu este una dintre cele mai reuşite, este de datoria alianţei nou-create să formeze un guvern al reformelor, care să răspundă aşteptărilor cetăţenilor Republicii Moldova, dar şi celor ai Uniunii Europene”.

Totodată, într-un mesaj lansat lunii, preşedintele PES, Serghei Stanişev, îşi exprimă speranţa că Alianţa Politică pentru o Moldovă Europeană va reuşi în scurt timp să formeze un guvern progresist pro-european, de care Republica Moldova are nevoie.
„Prietenii noștri de la Partidul Democrat au acționat într-un mod responsabil și corect. A fost nevoie de două luni pentru a obține acest rezultat important și este regretabil că Partidul Liberal nu a fost suficient de flexibil pentru a rămâne în coaliția pro-europeană. Aceasta în situaţia când poporul Republicii Moldova are nevoie de lideri politici care să pună deoparte disensiunile şi să lupte împreună pentru o viață mai bună a cetățenii lor”, a spus liderul european, care a adăugat că „este timpul să înceapă lucrul la reforme extrem de necesare pentru țară”, se arată în mesajul lui Stanişev.

Amintim că PLDM şi PDM au anunţat vineri crearea noii alianţe, iar în aceeaşi zi a fost aleasă conducerea parlamentului cu voturile comuniştilor.

Evzmd.md

Website evzmd.md

Lasă un comentariu