Imprimă această pagină

Dorin Chirtoacă: „PL poate reveni la discuții doar în cazul în care PLDM și PD renunță la acordul semnat între ei”

26 Ianuarie 2015 - 
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

 „Această coaliție dintre Partidul Democrat, Partidul Liberal Democrat din Moldova cu Partidul Comuniștilor, tacită sau pe față, nu respectă dorința alegătorilor. Este un lucru este absolut evident.”, a spus liderul liberalPL-ul s-a pronunțat ieri prin vot unanim în cadrul Consiliului său Republican asupra oportunității formării unei coaliții pro-europene PL, PLDM, PD, având la bază propunerea, sau compromisul atins cu partenerii europeni”.
Totodată, Chirtoacă s-a referit și la situația când Victor Ianukovici a refuzat propunerile Uniunii Europene.

Chirtoacă a mai spus că: „Partidul Liberal a propus şapte oferte de formare a noului guvern. Diferite reguli și modalități inspirate din practica europeană, toate aceste propuneri au fost respinse. Întrebarea este de ce a fost respinsă propunerea europeană formată din cele trei puncte. Așa ceva și-a permis doar Victor Ianukovici. Care au fost consecințele pentru Ucraina, cred că sunt evidente. În Europa de vest și-a permis doar Ianukovici să refuze propunerea UE și iată că avem o respingere a propunerii Europei și la Chișinău. Avem și o reacție a oficialilor europeni ca urmare a ceea ce au făcut dânșii la parlament. Apare întrebarea ce fel de integrare europeană face Republica Moldova în prezent. Partidul Liberal nu participă sub nicio formă la coaliție tacită sau de alt gen cu comuniștii. Dacă vor să meargă pe mâna comuniștilor și în continuare, atunci acest lucru îl vor face fără PL, doar fără PL. Ori cu Europa și cu PL, ori fără Europa și cu comuniștii”.

Amintim că la 25 ianuarie a avut loc Consiliul Republican al Partidului Liberal, după care președintele partidului, Mihai Ghimpu a declarat că PL poate reveni la discuții doar în cazul în care PLDM și PD renunță la acordul semnat între ei și acceptă continuarea discuțiilor între PLDM-PD și PL.

Totuși, liberalii s-au arătat dispuși să voteze candidatura lui Iurie Leancă la funcția de prim-ministru.Țurcanu Mihai

Articole recente - Țurcanu Mihai

Articole înrudite

6 comentarii