Imprimă această pagină

Iurie leancă și Manuel Valls AU DISCUTAT despre IMPORTANŢA diversificării RESURSELOR ENERGETICE în Republica Moldova

18 Iunie 2014 - 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Premierul Iurie Leancă şi omologul său francez Manuel Valls au discutat, astăzi, la Paris, despre importanţa diversificării resurselor energetice în Republica Moldova.

 

Potrivit agenţiei „Infotag”, cu referire la serviciul de presă la guvernului, cei doi şefi de guvern au menţionat că o componentă importantă a dialogului cu UE, care ar putea deschide şi noi oportunităţi pentru cooperarea cu Franţa, este asigurarea securităţii energetice a Republicii Moldova, în special prin diversificarea surselor de aprovizionare cu gaze naturale şi energie electrică.

Premierul francez şi-a confirmat disponibilitatea să vină la Chişinău, însoţit de o misiune a oamenilor de afaceri şi a subliniat importanţa investiţiilor în sursele de energie regenerabilă.

„Franţa este foarte atentă la situaţia din Republica Moldova şi, bineînţeles, este de partea voastră. Suntem dornici să dezvoltăm relaţiile bilaterale, în special pe dimensiunea europeană", a declarat Manuel Valls.

Şeful executivului de la Chişinău a spus că integrarea europeană este singura modalitate de a moderniza ţara şi că pentru Republica Moldova nu există o altă cale.

Tot astăzi, Iurie Leancă a avut o întrevedere cu preşedintele Senatului francez, Jean-Pierre Bel, în cadrul căreia a subliniat că avansarea cooperării multidimensionale cu Franţa reprezintă un obiectiv strategic al politicii externe a RM.

Iurie Leancă s-a aflat într-o vizită de două zile în Franţa la invitaţia preşedintelui francez Francois Hollande. Miercuri, Iurie Leancă va întreprinde o vizită în Principatul Monaco.
Evzmd.md

Website evzmd.md

Articole recente - Evzmd.md

Articole înrudite