Evenimentul zilei

Ma05262020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică PCRM a înaintat moţiune de cenzură simplă împotriva ministrului de interne

PCRM a înaintat moţiune de cenzură simplă împotriva ministrului de interne

19 Iunie 2014 - 

Fracţiunea PCRM a solicită demisia ministrului afacerilor interne, Dorin Recean. La şedinţa parlamentară de astăzi, 19 iunie, fracţiunea comuniştilor a depus o moţiune simplă împotriva ministrului.

Potrivit IPN, deputatul PCRM, Gheorghe Anghel, a declarat, de la tribuna parlamentară, că este îngrijorătoare situaţia criminogenă din ţară. Acesta a menţionat că, în ultimii ani, activitatea Ministerului Afacerilor Interne a fost compromisă de acţiunile distructive  care au dus la reducerea capacităţii poliţiei în realizarea sarcinilor pe care le are.

Parlamentarul a mai spus că poliţiştii au fost lipsiţi de protecţia socială a statului, au fost lipsiţi de dreptul la spaţiul locativ, au fost reduse veniturile acestora cu 35%. Totodată, 40% dintre poliţişti au fost concediaţi şi înlocuiţi cu poliţişti neexperimentaţi.

De asemenea, ministrul de interne este acuzat că a demonstrat un comportament inadmisibil pentru funcţia pe care o ocupă, că a fost implicat într-un accident rutier, în convorbiri telefonice ilegale şi achiziţii publice frauduloase.

Săptămâna viitoare, Biroul Permanent al Parlamentului va decide ziua când va fi dezbătută moţiunea. Moţiunea simplă se adoptă cu votul majorităţii deputaţilor aleşi.

Evzmd.md

Website evzmd.md

Lasă un comentariu