Evenimentul zilei

Vi06052020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Traian Băsescu, despre cazul arestării fratelui său: „Nu am vorbit cu el despre Dosarul Bercea. Nu am primit bani și bunuri de la sau în numele lui Sandu Anghel"

Traian Băsescu, despre cazul arestării fratelui său: „Nu am vorbit cu el despre Dosarul Bercea. Nu am primit bani și bunuri de la sau în numele lui Sandu Anghel"

22 Iunie 2014 - 

Președintele Traian Băsescu a declarat, răspunzând mai multor întrebări transmise de postul Realitatea TV, că nu a vorbit cu fratele său despre Dosarul Bercea și că nu a primit niciun ban sau altfel de bun de la acesta.

Șeful statului i-a transmis realizatoarei Realitatea TV, Lavinia Şandru, că nu a discutat niciodată cu fratele său despre dosarul lui Sandu Anghel. "Anul trecut fratele meu mi-a spus că este şantajat. I-am cerut să meargă imediat să se adreseze instituţiilor statului. Nu puteam face eu plângere. Ceea ce a şi făcut", a răspune Traian Băsescu.
„Am aflat din presă că fratele meu a botezat o nepoată a lui Sandu Anghel. După botez nu mai aveam ce să fac. Dacă aș fi știut dinainte, i-aș fi spus să nu intre în acest anturaj, Fratele meu nu ar fi putut să spună că am primit bani pentru a interveni în favoarea lui Sandu Anghel pentru că nu este adevărat. Nu am primit bani și bunuri de la sau în numele lui Sandu Anghel penteu o intervenție de reducere a pedepsei sau pentru o grațiere", a răspuns Traian Băsescu întrebărilor transmise de Realitatea TV.
„Anul trecut fratele meu mi-a spus că este şantajat. I-am cerut să meargă imediat să se adreseze instituţiilor statului. Nu puteam face eu plângere", a scris preşedintele României, Traian Băsescu. "Ceea ce a şi făcut", a completat acesta.
Referitor la cadoul pe care l-a primit Maria Băsescu de la Sandu Anghel, Traian Băsescu a spus că acesta se află în patrimoniul statului şi că nu a fost un cadou pentru soţia sa.

Interviul integral acordat realizatoarei Realitatea TV:

Lavinia Șandru: Ați discutat vreodată cu fratele dumneavostră, Mircea Băsescu, despre dosarul lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial?

Traian Băsescu: Niciodată. Nu am discutat niciodată cu fratele meu, Mircea Băsescu, despre dosarul lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. În plus, vă asigur, așa cum am mai spus, că nu există niciun polițist, procuror sau judecător care să poată afirma că a primit vreo intervenție de la mine sau din partea mea, prin intermediari, pe acest dosar sau pe orice alt dosar.

În declarația de presă pe care ați susținut-o în data de 19 iunie 2014 la Palatul Cotroceni ați afirmat: „Eu cunosc varianta fratelui meu în acest caz încă de anul trecut.”. De ce nu ați luat măsuri, de ce nu ați denunțat dumneavoastră acest caz la instituțiile abilitate sau măcar public?

Anul trecut fratele meu mi-a spus că este șantajat. I-am cerut atunci să meargă imediat să informeze instituțiile statului. Ceea ce a și făcut. Eu nu puteam să merg să fac un denunț de șantaj în numele lui, dar, repet, i-am cerut să meargă imediat să informeze instituțiile statului.

În declarația de presă pe care ați susținut-o în data de 19 iunie 2014 la Palatul Cotroceni ați afirmat că îi reproșați fratelui dvs. anturajul. De ce nu l-ați împiedicat să intre în acest anturaj?

Am aflat din presă că fratele meu, Mircea Băsescu, a botezat o nepoată a lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Ce mai era să fac după botez? Este major. Dacă știam dinainte, i-aș fi spus să nu intre în acest anturaj.

În anul 2009, la Festivalul romilor de la Costești, soția dumneavostră, Maria Băsescu, a primit o salbă de aur din partea Regelui Cioabă, pe care i-a înmânat-o Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Ea nu se află în declarația dumneavoastră de avere. De ce nu ați declarat-o? Ce s-a întâmplat cu ea?

Nu am păstrat acel obiect, care este, de fapt, o monedă de aur, nu salbă. Ea a fost predată statului, în conformitate cu legislația în vigoare, și se află în patrimoniul Administrației Prezidențiale, deci al statului român. De altfel, așa cum cere legea, acel obiect a fost declarat, la vreme respectivă, în Lista bunurilor primite cu titlu gratuit cu prilejul unor acțiuni de protocol în anul 2009, tabelul care este disponibil de atunci pe pagina de internet a Administrației Prezidențiale.

Domnule președinte, cum răspundeți zvonurilor din presă potrivit cărora fratele dumneavoastră ar spune, într-una dintre înregistrări, că v-a dat și dvs. bani pentru a interveni în favoarea reducerii pedepsei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial?

Nu cred că fratele meu ar putea să facă o astfel de afirmație pentru că nu este adevărat. Nu am primit niciun ban și niciun bun de la sau în numele lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, nici pentru vreo intervenție de reducere a pedepsei în instanță și nici pentru vreo grațiere. Întocmai cum nu am primit niciodată niciun ban și niciun bun de la nimeni pentru a interveni în vreun fel în dosare sau pentru vreo grațiere.

Evzmd.md

Website evzmd.md

Lasă un comentariu