Evenimentul zilei

Sam05302020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică O nouă DIVERSIUNE FABRICATĂ la Kremlin? Putin ordonă retragerea din Siria

O nouă DIVERSIUNE FABRICATĂ la Kremlin? Putin ordonă retragerea din Siria Recomandat

14 Martie 2016 - 

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a ordonat luni începerea retragerii a „celei mai mari părți” a armatei ruse din Siria, începând de marți, relatează BBC.

El a declarat în cadrul unei întâlniri de la Kremlin că intervenția în Siria și-a atins obiectivele propuse. "Consider că obiectivul trasat Ministerului Apărării și forțelor armate ale Rusiei a fost în linii mari îndeplinit și din acest motiv îi ordon ministrului Apărării să înceapă de mâine retragerea celei mai mari părți a trupelor noastre din Siria", a declarat Putin.

 

Chiar dacă a ordonat în mare parte retragerea, Rusia își va păstra obiective strategice în Siria Totodată, potrivit președintelui rus, bazele militare ruse din Tartus și de pe aerodromul Hmeymim vor trebui să continue să activeze conform regimului stabilit. 'Bazele noastre — cea maritimă din Tartus și cea aviatică de pe aerodromul Hmeymim — vor funcționa conform vechiului regim. Ele trebuie să fie apărate în mod ferm dinspre uscat, dinspre mare și din aer', a spus Putin la întâlnirea cu ministrul de Externe Serghei Lavrov și ministrul Apărării, Serghei Șoigu. 

Lasă un comentariu