Evenimentul zilei

Dum02172019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Ministrul Finanțelor: Guvernul nu va ceda protestelor organizate de către șoferii nemulțumiți de scumpirea vinietei

Ministrul Finanțelor: Guvernul nu va ceda protestelor organizate de către șoferii nemulțumiți de scumpirea vinietei Recomandat

04 Aprilie 2016 - 
Foto: ipn Foto: ipn

Guvernul nu va ceda protestelor organizate de către proprietarii de automobile înmatriculate în afara ţării, nemulţumiţi de scumpirea vinietei, în schimb ar putea fi revăzute taxele la importul mijloacelor de transport. Anunţul a fost făcut de Octavian Armaşu, ministrul finanţelor, în cadrul emisiunii „Replica” de la postul de televiziune „Prime TV”.

„Taxa pentru vinieta de scurtă durată nu a fost majorată. Dar  proprietarii de automobile înmatriculate în Republica Moldova sunt puşi în condiţii inegale cu cei care deţin maşini înmatriculate în afara ţării, ultimii plătind impozite cu mult mai mici. De fapt, noi am făcut acest lucru nu atât pentru a mări defalcările la buget, cât pentru a-i determina pe şoferi să-şi înregistreze maşinile în Republica Moldova”, a argumentat ministrul finanţelor, scrie IPN.

Pe de altă parte, Octavian Armaşu a spus că ar putea fi revăzute taxele la importul automobilor. „Mulţi aleg să circule cu maşini înmatriculate în străinătate din cauza taxelor excesive. În cadrul Guvernului va fi format un grup de lucru care să revadă măsurile permisive excesive şi posibilitatea înlocuirii cu taxe accesibile la importul automobilelor”, a comunicat Armaşu.

Sute de şoferi cu maşini înmatriculate în străinătate au protestat de mai multe ori, iar într-un caz au blocat drumul către vama Cahul-Oancea, nemulţumiţi că vinieta va fi de patru ori mai scumpă. După intrarea în vigoare a Legii bugetului pentru 2016, proprietarii vehiculelor cu numere de înmatriculare străine vor achita câte un euro pentru fiecare zi de aflare pe teritoriul Republicii Moldova.

9 comentarii

 • Link la comentariu Adrian Luni, 04 Aprilie 2016 13:34 postat de Adrian

  Eu cred ca adca ar iesi la sustinerea scumpirii vinietilor s-ar aduna si mai multi soferi care achita impozite si achita devamarea.

 • Link la comentariu Ilie Rotari Luni, 04 Aprilie 2016 11:35 postat de Ilie Rotari

  Dacă stăm să ne uităm cu numere înmatriculate în străinătate sunt mașini de lux, dacă sunt bani pentru mașini de ce să nu fie bani și pentru taxe? este un proiect bun ce îi va face pe mulți să își îmatriculeze mașinile în Republica Moldova

 • Link la comentariu dumitru j Luni, 04 Aprilie 2016 10:28 postat de dumitru j

  Ar fi bine daca taxele de imatriculare a masinilor o sa fie mai scazute. Moldovenii ar putea sa-si aduca o maisina mai noua, care desigur este mai sigura, mai confortabila, si nu poluiaza atmosfera asa ca cele vechi

 • Link la comentariu Anatolie Luni, 04 Aprilie 2016 10:02 postat de Anatolie

  E salutabil aceasta majorare a vinietei,deoarece cei cu masini cu numere straine se folosesc de aceste preturi reduse si nu-si doresc sa imatriculeze masinele in Moldova.Sau aduc masini vechi pe care nu le pot imatricula formandu-se in tara o gramada de masini vechi.

 • Link la comentariu Vasile Luni, 04 Aprilie 2016 10:00 postat de Vasile

  Dapoi am inteles ca vor fi adusi soferi de masini cu numere straine , sa devameze aceste masini. Asta ar fi una din solutii care ar lasa multumiti atit autoritatile cit si detinatorii de asa masini ....

 • Link la comentariu anastasia Luni, 04 Aprilie 2016 09:53 postat de anastasia

  Consider destul de normal si logic acest proiect de legi si aceste decizii luate. Din moment ce moldovenii nostri isi permit unele din cele mai luxoase masini de zeci si sute de mii de euro , nu cred ca va fi o problema sa mai achite citeva sute de euro . Moldova fiind considerata o tara saraca dar cu cele mai luxoase si scmpe masini.

 • Link la comentariu filion Luni, 04 Aprilie 2016 09:42 postat de filion

  De ce ar trebui s-o faca ?
  Eu cred ca in fata legii trebuie sa fie egali toti .
  Adica cei care au masinile impatriculate in Md trebuie sa achite un impozit mai mare de cit cei care peste hotare ?
  unde e logica ?
  Sa fie buni sa isi imatriculeze masinele la noi si in tara !

 • Link la comentariu veaceslav Luni, 04 Aprilie 2016 09:41 postat de veaceslav

  sigur, pretul este unul inalt, insa, stimati cetateni, daca aveti bani de masini, fiti buni sa le inmariculati in tara in care traiti.. or nu v-ati dat niciodata intrebarea: de ce Europenii vand masinile atat de ieftin? - pentru ca impozitele sunt mari... deci lasati "haleava" si inmatriculati masinile acasa.

 • Link la comentariu vlad Luni, 04 Aprilie 2016 09:40 postat de vlad

  Important este sa se stabilizeze situatia politica in Tara,fara ca sa aiba de suferit oamenii de rind in urma acestei stabilizari!

Lasă un comentariu