Evenimentul zilei

Sam10192019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Biroul permanent a DECIS: Va fi creat Consiliul parlamentar pentru integrare europeană

Biroul permanent a DECIS: Va fi creat Consiliul parlamentar pentru integrare europeană Recomandat

06 Aprilie 2016 - 

Biroul permanent a luat decizia de a crea Consiliul parlamentar pentru integrare europeană.

Acesta este un mecanism parlamentar pentru a impulsiona şi controla procesul de implementare a reformelor agreate cu partenerii de dezvoltare, transmite IPN.

Andrian Candu, preşedintele Parlamentului, a spus că este un mecanism nou care prevede cooperarea dintre comisii şi secretariatul Parlamentului cu Guvernul, un mecanism care să exercite controlul parlamentar privind implementarea Acordului de Asociere cu UE.

De asemenea, şeful executivului s-a referit la Legea privind reglementarea tehnologiilor informaţionale, care a trezit controverse în societate, menţionând că va insista pe dezbaterea proiectului de lege ca să fie găsit echilibrul necesar în intenţia de a proteja copiii de abuzuri pe internet, dar şi de a asigura libera exprimare.

Referindu-se la politica bugetar-fiscală pentru anul curent, Andrian Candu a spus că majoritatea parlamentară are un consens şi nu va accepta majorarea anumitor taxe şi impozite, propusă de Ministerul Finanţelor. Astfel, Parlamentul nu va accepta majorarea vinietelor, a impozitului funciar şi nici schimbarea modalităţii de impozitare a autovehiculelor.

Evzmd.md

Website evzmd.md

Lasă un comentariu