Evenimentul zilei

Joi07162020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Anunț făcut de șeful IGP: Dosar penal pentru organizatorii dezordinilor protestului de astăzi: Riscă până la 8 ani de închisoare

Anunț făcut de șeful IGP: Dosar penal pentru organizatorii dezordinilor protestului de astăzi: Riscă până la 8 ani de închisoare Recomandat

24 Aprilie 2016 - 

Dosar penal în cazul dezordinilor din timpul protestului organizat astăzu în centrul capitalei. Anunțul a fost făcut de șeful IGP, Alexandru Pînzari. 

 

Pînzari spune că, cei care se vor găsi vinovați de destabilizarea situației riscă de la 3 la 8 ani de închisoare.

Potrivit șefului IGP, 14 angajați ai forțelor de ordine și doi protestatari au avut nevoie de îngrijiri medicale, în urma altercațiilor de astăzi.

„Pe faptul dezordinilor în masă, declaranșate astăzi în municipiul Chișinău, a fost deschis un dosar penal, pe articolul 285, organizarea și conducerea dezordinilor în masă. Sancțiunea pentru aceste infracțiuni este de la 3 la 8 ani”, a declarat Pînzari, potrivit unimedia.

Un tânăr a fost reținut pentru 72 de ore.

„Poliția a gestionat excelent situația. 14 angajați ai poliției au avut de pătimit, patru dintre ei au rămas înternați în spital. Și doi civili au avut de pătimit. Ar trebui organizatorii să-și pună niște întrebări. Concluzia este că se conturează niște lucruri destul de suspecte ...noi am făcut tot posibilul pentru a menține ordinea în Republica Moldoca. Un tânăr a fost reținut pentru 72 de ore”, a adăugat Pînzari.

În timpul protestului de astăzi, manifestanții și oamenii legii s-au îmbulzit pe strada Bulgară, în apropiere de casa oligarhului Vladimir Plahotniuc. Oamenii legii au folosit gazele lacrimogene. Protestatarii au aruncat cu ouă și pietre în forțele de ordine. 

1 comentariu

  • Link la comentariu Vasile Luni, 25 Aprilie 2016 10:11 postat de Vasile

    Dosar organizatorilor, conform legii ei sunt responsabilii principali... Ca doar ei isi asuma responsabilitate apentru ceea ce promoveaza la aceste proteste. Omul cela pentru 150 lei e gata sa arunce si cu pietre daca i se spune asa ca trebuie de vazut real cine a pus pe aceia sa arunce cu pietre.

Lasă un comentariu