Evenimentul zilei

Ma07072020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Separatiști din toate colțurile lumii, uniți-vă la conferința internațională de la Moscova!

Separatiști din toate colțurile lumii, uniți-vă la conferința internațională de la Moscova! Recomandat

26 Septembrie 2016 - 

Potrivit Financial Times, duminică Moscova a găzduit o conferinţă internaţională a separatiştilor de pe toate meridianele lumii, din Puerto Rico şi până în Liban.

Evenimentul a fost finanţat „subteran” de către guvernul rus, tema discuţiilor gravitând în jurul luptei împotriva „ordinii globale a Vestului”. Secesioniştii din regiunea transnistreană au ţinut avangarda listei de participanţi. 

Conferinţa, aflată la a doua ediţie, a fost organizată de Mişcarea Anti-Globalistă, un grup naţionalist obscur la Hotelul moscovit Ritz-Carlton, o pepinieră de cinci stele pentru şefi de state şi staruri hollywoodiene.

Diversiunile propagandiste anti-americane au fost din abundenţă. Alexander Ionov, liderul Mişcării Anti-Globaliste, un „rotofei de 26 de ani”, a declarat că multe dintre grupările separatiste interne din Rusia, care variază de la activiştii tătari indigeni din Crimeea şi până la „guvernul-cecen-din-exil” şi mişcările împotriva „domniei Moscovei” în nordul Rusiei şi Siberia, sunt creaţii ale Statelor Unite. „Sunt atât de artificiale şi de marginale, încât nu pot fi luate în serios”, a comentat Ionov.

Conform FT, nu au existat însă delegaţi oficiali din partea separatiştilor din estul Ucrainei. Nici irlandezii din grupul revizionist Sinn Fein sau reprezentanţi din republica nerecunoscută Somaliland (de pe teritoriul Somaliei) nu au lipsit de la întâlnirea de „stup” a separatiştilor.

Lasă un comentariu