Evenimentul zilei

Joi07022020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Marian Lupu şi-a prezentat platforma prezidenţială: "Activitatea mea se va concentra pe trei direcţii cheie"

Marian Lupu şi-a prezentat platforma prezidenţială: "Activitatea mea se va concentra pe trei direcţii cheie" Recomandat

17 Octombrie 2016 - 

Capitalul uman, economia naţională, funcţionarea şi întărirea statului – sunt trei direcţii cheie pe care se axează platforma prezidenţială a candidatului Partidului Democrat, Marian Lupu, cu genericul: „Moldova puternică, Moldova prosperă”.

În calitate de preşedinte, liderul democrat îşi propune drept obiective atragerea investiţiilor şi crearea noilor locuri de muncă bine plătite, dar şi integrare europeană, care, în opinia sa, este unica resursă pentru dezvoltarea ţării şi soluţionarea problemelor interne, transmite IPN.

În cadrul unei conferinţe de presă, liderul PDM a declarat că în calitate de şef al statului îşi propune să se concentreze pe capitalul uman al ţării, şi anume pe dezvoltarea sistemului educaţional, protecţia socială, ocrotirea familiei, dar şi majorarea finanţării pentru întărirea sistemului sănătăţii. La fel, democratul îşi propune să stabilească un parteneriat între stat şi biserică implicit pentru educarea dezvoltării spirituale.

Cât priveşte economia naţională, Marian Lupu îşi propune atragerea masivă de investiţii, în special a celor europene, care, potrivit lui, reprezintă unica sursă de noi locuri de muncă, care va permite reîntoarcere acasă a moldovenilor plecaţi la muncă peste hotare. Printre priorităţi democratul mai menţionează îmbunătăţirea sistemului de subvenţionare în agricultură, dezvoltarea infrastructurii, dar şi conectarea Republicii Moldova la surse alternative de aprovizionare cu gaze, şi anume continuarea proiectului gazoductului Iaşi-Ungheni etc.

Al treilea domeniu din platforma prezidenţială a candidatului democrat se referă la funcţionarea şi întărirea statului. La bază vor sta reforma justiţiei, combaterea corupţiei şi asigurarea securităţii naţionale. În ceea ce priveşte conflictul transnistrean, Marian Lupu se declară adversar al federalizării, pe care o consideră „un pericol pentru existenţa Republicii Moldova”. Pe plan extern, democratul îşi propune implementarea Acordului de Asociere cu UE, care, potrivit lui, oferă Republicii Moldova posibilitatea să menţină relaţiile de comerţ liber în statele europene. Un obiectiv menţionat de către liderul PDM este depunerea cererii de aderare la UE.

 Prezent la eveniment, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a spus că îl vede pe Marian Lupu în postură de preşedinte, ţinând cont de calităţile sale umane şi profesioniste, experienţa în diverse domenii şi funcţiile pe care le-a deţinut. „Avem nevoie de un preşedinte în primul rând echilibrat, care şi în perioadă de criză să poată să ia decizii importante pentru ţară, echilibrând şi balansând emoţiile, în aşa fel deciziile să fie cele mai bune. Avem nevoie de un preşedinte care să poată să construiască, dar nu să distrugă”, a notat Candu.

 

Premierul Pavel Filip, şi el prezent la eveniment, a declarat că Republica Moldova şi-a recăpătat încrederea partenerilor externi şi este la câţiva paşi de la semnarea unui acord cu Fondul Monetar Internaţional. Premierul a mai spus că Republica Moldova are nevoie de un preşedinte care va conlucra cu Guvernul şi cu Parlamentul. În opinia sa, datorită unei astfel de conlucrări, în scurt timp Republica Moldova poate fi modernizată şi poate deveni un stat construit în baza valorilor europene.

 

Marian Lupu este primul în buletinul de vot.

Lasă un comentariu