Evenimentul zilei

Lun06252018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Anatol Petrencu: Eliminarea unor elemente de pe stema și drapelul de stat este o crimă. Dodon a admis-o cu bună știință sau din prostie?

Anatol Petrencu: Eliminarea unor elemente de pe stema și drapelul de stat este o crimă. Dodon a admis-o cu bună știință sau din prostie? Recomandat

09 August 2017 - 

Eliminarea unor elemente de pe stema și drapelul de stat constituie o crimă pe care o comite președintele Igor Dodon. Aceasta pentru că acest simbol al statului trebuie să fie respectat așa cum a fost aprobat și cum este descris în Constituția Republicii Moldova. 

Declarații în acest sens a făcut istoricul Anatol Petrencu în cadrul emisiunii „Sfatul Țării” de la un post de televiziune, transmite IPN.

În opinia lui Anatol Petrencu, președintele, fiind un garant al Constituției, trebuie să fie primul care respectă simbolurile statului. „Iranul este o țară în care islamul este un fel de opozant al creștinismului, iar semnul crucii este simbolul creștinismului. Iată că Dodon a doua oară merge acolo și, ca să satisfacă niște pofte ale celor care îl întâmpină acolo, scoate crucea de pe stemă. Este un caz foarte grav”, a declarat istoricul.

Potrivit lui, cetățenii Republicii Moldova trebuie să critice și să protesteze împotriva unei asemenea acțiuni, pentru că nu este normal ceea ce face președintele. „Ceea ce face Dodon în practică, observăm că subminează independența Republicii Moldova și, de fapt, joacă pentru interesele Rusiei”, a spus Anatol Petrenco.

Anterior, în presă au apărut informații că, în cadrul vizitei președintelui Igor Dodon în Iran, a fost arborat drapelul Republicii Moldova fără crucea din ciocul acvilei și fără sceptru. Șeful statului a scris pe o rețea de socializare că la toate întrevederile bilaterale drapelul Republicii Moldova a fost cel oficial, cu excepția tricolorului care se afla printre alte 160 de steaguri din incinta Parlamentului in timpul inaugurării: „Am atenționat conducerea Iranului și au promis că va fi schimbat”. 

Președintele Igor Dodon a mai avut o vizită în Republica Islamică Iran, în cadrul căreia de pe drapelul de stat al Republicii Moldova, de asemenea, au lipsit anumite elemente.

 

 

 

 

Lasă un comentariu