Evenimentul zilei

Lun06252018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Dodon, revoltat de implicarea americanilor în reamenajarea Bazei militare de instruire Bulboaca. Va merge luni la poligon

Dodon, revoltat de implicarea americanilor în reamenajarea Bazei militare de instruire Bulboaca. Va merge luni la poligon Recomandat

11 August 2017 - 

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a arătat revoltat de implicarea americanilor în reamenajarea Bazei militare de instruire Bulboaca. Șeful statului menționează, într-o postare pe facebook, că va merge luni să clarifice starea lucrurilor pe poligon.

 

„În ultimul timp se poartă multe discuții despre poligonul militar de la Bulboaca, despre implicarea americanilor și finanțările care vin din SUA. În calitate de comandant suprem al forțelor armate, în ziua de luni voi merge în vizită de lucru pe poligon, pentru a clarifica pe loc starea lucrurilor”, scrie șeful statului.

De asemenea, Igor Dodon susține că nu va permite ca soldații moldoveni să fie parte a unui bloc militar.

„Să nu uităm că suntem un stat neutru și eu nu voi admite ca soldații moldoveni să fie parte sau piese în mașinăria vreunui bloc militar, fie el din Vest sau din Est”, a conchis Dodon.

Amintim că, Ministerul Apărării beneficiază de un grant în valoare de 1,6 mln dolari utilizați pentru modernizarea infrastructurii Bazei militare de instruire Bulboaca, astfel încât aceasta să permită instruirea militarilor Armatei Naţionale care participă în operaţiuni internaţionale de menţinere a păcii cu mandat ONU.

Aceasta este o iniţiativă a Statelor Unite ale Americii, finanţată de guvernul SUA prin programe de asistenţă externă şi care are drept scop susţinerea capacităţilor de asigurare a securităţii regionale şi internaţionale.

 

Lasă un comentariu