Evenimentul zilei

Joi09202018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică PROCURATURA explică de ce o cheamă pe Maia Sandu ca martor la audieri

PROCURATURA explică de ce o cheamă pe Maia Sandu ca martor la audieri Recomandat

12 Octombrie 2017 - 

Procuratura generală a precizat, joi, că invitarea la audieri a liderului PAS, Maia Sandu, este o măsură standard sub care se procedează în astfel de cazuri, atunci când cineva face un astfel de demers. Maia Sandu a depus recent o plângere penală în care îl acuză pe liderul PD, Vlad Plahotniuc, de uzurparea puterii în stat.

„Motivația aducerii la cunoștința denunțătorului a prevederilor legale este o măsură obligatorie, nu opțională”, se arată într-un comunicat al Procuraturii. Potrivit Codului de procedură penală, persoanei care face denunț sau plângere i se explică răspunderea pe care o poartă, în caz unui denunț intenționat calomnios, mai spun procurorii.

Maia Sandu, nu a dorit să ofere astăzi procurorului detalii suplimentare privind fapta denunțată, optând pentru o noua audiere în cursul zilei de mâine, se mai arată în comunicatul Procuraturii Generale.

Președinta PAS a fost audiată astăzi la Procuratură unde a fost atenționată despre răspunderea penală pe care o poartă, în cazul unui denunț fals, în legătură cu solicitarea sa privind tragerea la răspundere penală a liderului PD Vlad Plahotniuc, pe care îl acuză de uzurpare a puterii în stat.

Acuzații de intimidare

Maia Sandu a calificat această situație ca pe un gest de intimidare, care ar avea scopul de a o determina să renunțe la denunțul depus împotriva liderului democraților.

„Astfel, am fost invitat mâine (vineri -n.r.) la următoarea ședință în calitate de martor”, a declarat Maia Sandu care a spus că procedurile folosite de procurori în acest caz ar aduce a intimidare. Ea a mai amintit că în cazul unui denunț similar în cazul președintelui prorus Igor Dodon, procurorii nu au făcut demersuri similare, limitându-se în a respinge acea cerere.

Lidera a PAS a depus denunțul la data de la 21 septembrie, la Procuratura Generală, în care îl acuză pe liderul PD și-ar fi însușit puterea în stat în mod ilegal. Deși PD a acumulat la alegeri 15%, a ajuns să controleze în prezent toate instituțiile statului, iar indicațiile privind politicile publice ar veni direct de la Vlad Plahotniuc, potrivit Maiei Sandu. Anterior, Procuratura a respins o altă plângere a Maiei Sandu împotriva președintelui Igor Dodon, pe care l-a acuzat de trădare de patrie și dezbinare a societății.

 

 

Lasă un comentariu