Evenimentul zilei

Sam10202018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Premierul Pavel Filip pe pământul făgăduinței: Vezi despre a discutat cu basarabeanca Tali Ploskov, vicepreședinta Knessetului

Premierul Pavel Filip pe pământul făgăduinței: Vezi despre a discutat cu basarabeanca Tali Ploskov, vicepreședinta Knessetului Recomandat

09 Noiembrie 2017 - 

În cadrul vizitei oficiale întreprinse în Statul Israel, prim-ministrul Pavel Filip a avut în seara zilei de miercuri o întrevedere cu Tali Ploskov, vicepreședinta Knessetului și copreşedinta grupului de prietenie parlamentară moldo-israeliană. Tali Ploskov s-a născut în orașul Bălți.

Oficialii au reiterat deschiderea pentru impulsionarea în continuare a relațiilor de prietenie și de cooperare dintre cele două state. În context, prim-ministrul s-a referit la reformele promovate de Guvern privind îmbunătățirea mediului de afaceri și atragerea investițiilor străine în economia națională.

La rândul său, vicepreședinta Knessetului Statului Israel s-a arătat dispusă pentru a promova posibilitățile de investiții în țara noastră. De asemenea, Tali Ploskov a spus că a fost la începutul anului curent în Republica Moldova și are o atitudine aparte faţă de ţara noastră, de care o leagă amintiri frumoase.

Pavel Filip a menţionat importanţa încheierii unui acord de protecţie socială a cetăţenilor Republicii Moldova, care lucrează în Israel. Tali Ploskov a promis să susţină semnarea unui astfel de document, relevă serviciul de presă al Guvernului.

De asemenea, în cadrul dialogului, Pavel Filip s-a referit la acțiunile întreprinse de Republica Moldova pentru condamnarea Holocaustului și combaterea antisemitismului (există la noi așa ceva?). „Republica Moldova a aderat ca observator la Asociaţia Internaţională a Memoriei Holocaustului. Anual, pe 27 ianuarie, țara noastră marchează Ziua internaţională de comemorare a victimelor Holocaustului și în curând la Chișinău va fi deschis un muzeu al istoriei evreilor”, a menţionat Pavel Filip.

Tali Ploskov a apreciat această decizie a autorităţilor Republicii Moldova: „Este o decizie corectă şi importantă nu doar pentru evrei, ci pentru toţi. Este o datorie în faţa istoriei”.

Oficialii au mai făcut un schimb de opinii privind cooperarea moldo-israeliană în domeniul sănătăţii, al apărării, al afacerilor interne, precum și cel al culturii. Pavel Filip şi Tali Ploskov au salutat, în context, organizarea Zilelor culturii Republicii Moldova în Statul Israel. 

 

Lasă un comentariu