Evenimentul zilei

Vi11162018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Păreri împărțite privind boicotarea referendumului anti-Chirtoacă. Ce spun politicienii, activiștii și analiştii

Păreri împărțite privind boicotarea referendumului anti-Chirtoacă. Ce spun politicienii, activiștii și analiştii Recomandat

10 Noiembrie 2017 - 

Boicotarea referendumului pentru demiterea primarului general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, este văzută diferit de către analiști, activiști civici și reprezentanții diferitor partide. În timp ce unii consideră oportună boicotarea, alții o consideră bizară. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.

Vladimir Bolea, președintele organizației teritoriale Chișinău a Partidului Acțiune și Solidaritate, spune că opțiunea formațiunii împotriva referendumului nu trebuie tratată ca o susținere a lui Dorin Chirtoacă. „Ea nu este pro-Chirtoacă, este împotriva referendumului, împotriva jocului care îl fac Partidul Socialiștilor și Partidul Democrat”, spune reprezentantul PAS.

Analistul Victor Ciobanu consideră bizară solidaritatea tuturor forțelor politice care au pledat pentru boicotarea referendumului. „Cred că tot ce s-a întâmplat în ultimii zece ani în Chișinău a fost un fiasco monumental și dacă e să luăm toate comentariile din toată presa, toate televiziunile și rețelele de socializare până în momentul arestului lui Dorin Chirtoacă, cred că toți erau unanimi că acest primar este incompetent”, spune Victor Ciobanu.

Activistul civic Valeriu Pașa consideră că boicotarea referendumului antic-Chirtoacă înseamnă acceptarea unui scenariu artificial în interesul unei singure persoane – liderul PDM, Vlad Plahotniuc, care ar fi pus control pe Primăria Chișinău prin eliminarea lui Dorin Chirtoacă. „Acest referendum nu mai are nimic de a face cu demiterea lui Dorin Chirtoacă. El nu se întoarce în Primărie și nu va fi condamnat pentru că este util Partidului Democrat exact în poziția sa actuală de primar suspendat”, menționează activistul.

Analistul Corneliu Ciurea este de părere că PAS nu are ce pierde pentru că boicotează referendumul. „Cel puțin, PAS-ul nu s-a asociat la o inițiativă promovată de către adversarii lor”, afirmă comentatorul. Potrivit lui, în politica moldovenească principiile geopolitice nu pot fi eliminate din ecuație.

Lasă un comentariu