Evenimentul zilei

Joi12132018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Premierul Pavel Filip a avut întrevedere cu încă un basarabean notoriu, Avigdor Liberman, ministrul israelian al Apărării

Premierul Pavel Filip a avut întrevedere cu încă un basarabean notoriu, Avigdor Liberman, ministrul israelian al Apărării

10 Noiembrie 2017 - 

În cadrul vizitei oficiale întreprinse în Statul Israel, premierul Pavel Filip s-a întâlnit astăzi cu ministrul israelian al Apărării, Avigdor Liberman.

În cadrul dialogului, șeful Cabinetului de miniștri de la Chișinău a reiterat interesul Republicii Moldova pentru dinamizarea parteneriatului între ministerele Apărării din cele două state. De asemenea, Pavel Filip a spus că țara noastră este deschisă pentru semnarea unui acord bilateral de cooperare în domeniul tehnico-militar, care să vizeze inclusiv politica de apărare şi planificarea apărării, instruirea militară și asistenţa tehnico-materială.

La rândul său, oficialul israelian a salutat interesul de care dau dovadă autoritățile Republicii Moldova în dezvoltarea relațiilor bilaterale, inclusiv în domeniul apărării. Totodată, Avigdor Liberman a declarat că se mândrește că s-a născut în Republica Moldova și a studiat la Chișinău, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

Oficialii au mai făcut un schimb de opinii privind importanța depunerii eforturilor comune în combaterea terorismului, diminuarea migrației ilegale și a traficului de persoane, precum și privind combaterea traficului de droguri.

La finalul întrevederii, premierul Pavel Filip i-a oferit în dar lui Avigdor Liberman arborele genealogic al familiei sale, care își are rădăcinile în Orhei.

 

Lasă un comentariu