Evenimentul zilei

Vi12142018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Pavel Filip și Julia Monar au discutat despre reforme și corupție: întâmplător oare? Cum este percepută Moldova de Germania, în particular, și de UE, în general

Pavel Filip și Julia Monar au discutat despre reforme și corupție: întâmplător oare? Cum este percepută Moldova de Germania, în particular, și de UE, în general Recomandat

13 Noiembrie 2017 - 

Nu credem că greșim dacă afirmăm că Germania joacă un rol similar în UE, în Europa, cu cel al SUA pe plan mondial. De modul în care sunt percepute de către  Berlin realitățile din țara noastră depind multe: și asistența financiară, și logistică, și sprijinul în avansarea pe drumul european.

Premierul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu ambasadoarea Germaniei la Chișinău, Julia Monar. Oficialii au analizat evoluțiile în implementarea agendei de reforme a Guvernului și au discutat despre perspectivele intensificării cooperării moldo-germane, inclusiv pe dimensiunea investițiilor.

Șeful Executivului a vorbit despre prioritățile Cabinetului de miniștri și a făcut o radiografie a stării actuale de lucruri din Republica Moldova. Pavel Filip a subliniat că la baza tuturor acțiunilor Guvernului stă Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. 

În context, ambasadoarea Germaniei la Chișinău a relevat importanța unui dialog direct, la toate nivelurile, cu statele europene, pentru a asigura vizibilitatea realizării agendei de reforme în Republica Moldova. Totodată, Julia Monar a accentuat că sunt necesare mai multe eforturi pentru a schimba percepția cetățenilor față de reforme și, în general, față de sprijinul pe care-l acordă UE țării noastre, relevă serviciul de presă al Guvernului.

În această ordine de idei, șeful Executivului a specificat că un accent aparte este pus pe dezvoltarea economică a țării, ceea ce ar permite sporirea investițiilor sociale. „Am depus eforturi foarte mari pentru a schimba mediul de afaceri într-unul confortabil pentru business. Investitorii mari sunt atrași nu doar de nivelul jos al impozitelor, ci de faptul că investiția lor se va afla într-un mediu absolut securizat”, a notat Pavel Filip.

Diplomatul german, la rândul său, a precizat: „Pentru un investitor este foarte importantă stabilitatea politică, pe lângă privilegiile pe care le oferă o anumită țară. Asanarea sectorului justiției și eliminarea corupției sunt importante nu doar pentru atragerea investitorilor, ci și pentru prestigiul politic al Republicii Moldova”.

La finalul întrevederii, Pavel Filip a exprimat recunoștință pentru sprijinul constant oferit de Germania țării noastre, iar Julia Monar a dat asigurări că suportul bilateral și cel în cadrul Uniunii Europene va continua.

 

Lasă un comentariu