Evenimentul zilei

Lun10152018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Premierul Pavel Filip a transmis condoleanțe Casei Regale şi poporului român

Premierul Pavel Filip a transmis condoleanțe Casei Regale şi poporului român

05 Decembrie 2017 - 

Premierul Pavel Filip a transmis sincere şi profunde condoleanţe Casei Regale a României în legătură cu decesul Majestății Sale Regele Mihai I, care s-a stins astăzi, la vârsta de 96 de ani, la reședința din Elveția.

Republica Moldova este alături de poporul român în aceste momente de profundă tristețe, exprimă compasiune familiei îndurerate și va păstra vie memoria Majestății Sale, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

„Prin moartea Regelui Mihai, România pierde un conducător cu o vastă viziune democratică, un reper de probitate, modestie şi nobleţe sufletească, un om de o mare înţelepciune şi cu o înaltă valoare umană, care poartă în sine istoria unui popor şi care va rămâne în conştiinţa naţională drept o figură emblematică a istoriei şi culturii româneşti”, se mai spune în mesaj.

Regele Mihai I s-a născut pe 25 octombrie 1921, la Sinaia, fiind fiul Regelui Carol al II-lea şi al Reginei Mamă Elena. Majestatea Sa Regele Mihai a domnit între 1927 şi 1930, prin intermediul unei Regenţe, precum şi între 1940 şi 30 decembrie 1947.

 

 

Lasă un comentariu