Evenimentul zilei

Lun10152018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Sondaj: Integrarea Moldovei în UE este susținută de 36% dintre respondenți

Sondaj: Integrarea Moldovei în UE este susținută de 36% dintre respondenți

06 Decembrie 2017 - 

Dacă duminica viitoare ar fi organizat un referendum la care moldovenii ar trebui să aleagă între integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană sau cea Eurasiatică, 36% ar vota pentru integrarea în UE, în timp ce pentru integrarea în Uniunea Eurasiatică ar vota 42,2%. 9% nu ar vota niciun vector extern din cele două. Rezultatele au fost obținute în cadrul unui sondaj de opinie realizat Asociația Sociologilor și Demografilor din Moldova, transmite IPN.

Datele unui sondaj similar, realizat anul trecut, au arătat că pentru integrarea în UE ar fi votat 38%, iar pentru vectorul eurasiatic 41%.

Întrebați dacă ar susține în cadrul unui referendum aderarea Republicii Moldova la NATO, 61% dintre respondenți au răspuns negativ, 22,5% – pozitiv, iar 6,8% nu ar ieși la vot.

Sondajul a fost efectuat în 79 de localități de pe teritoriul Republicii Moldova (exceptând regiunea transnistreană) în luna noiembrie, prin metoda interviului față în față. Eșantionul a constat din 1181 de respondenți și are o marjă de eroare de +/- 3%.

Lasă un comentariu