Evenimentul zilei

Ma01222019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Rusia amenință R. Moldova cu „acțiuni de răspuns” la legea anti-propagandă

Rusia amenință R. Moldova cu „acțiuni de răspuns” la legea anti-propagandă Recomandat

11 Ianuarie 2018 - 

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, a declarat joi că Rusia își rezervă dreptul de a veni cu acțiune de răspuns, după promulgarea legii de modificare a Codului Audiovizual ce interizice programele propagandistice ale televiziunor rus în Republica Moldova, relatează TASS.

Ea susține că noile măsuri vor discrimina în mod direct presa de limbă rusă din Republica Moldova și a acuzat partidul de guvernământ de la Chișinău de promovarea unor politici antirusești și de îngrădirea dreptului la informație alternativă.

Forțele antirusești din Legislativul de la Chișinău au încălcat dreptul fundamental al populației privind accesul liber la informare. Aceasta vorbește despre faptul că țara se abate tot mai mult de la normele democratice”, a declarat oficialul rus.

Zaharova a mai spus că este nevoie de reacția nu numai a OSCE-ului în acestă privință, dar și forurilor europene.

 

Președintele Parlamentului Andrian Candu, acționând ca un președinte interimar după noua suspendare a lui Igor Dodon, a semnat miercuri promulgarea proiectul de modificare a Codului Audiovizualului, cunoscut și ca legea anti-propagandă. Proiectul interzice indirect retransmisia pe teritoriul Republicii Moldova a programelor de televiziune și radio cu conținut informativ, informativ-analitic, militar și politic din Federația Rusă. 

Lasă un comentariu