Evenimentul zilei

Mie01162019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Un nou partid din România s-ar putea implica politic la nivelul Republicii Moldova

Un nou partid din România s-ar putea implica politic la nivelul Republicii Moldova Recomandat

11 Ianuarie 2018 - 

Deputatul partidului Uniunea Salvați România (USR) Matei Dobrovie a declarat în cadrul emisiunii „Ora Bucureștiului” de la postul 10TV că formațiunea pe care o reprezintă dorește să se aproprie tot mai mult de partidele din opoziția extraparlamentară și că este posibilă chiar o extindere a USR în Republica Moldova.

Vreau să fiu mult mai prezent acolo (n.r. în Republica Moldova), vreau să întreprind vizite acolo, USR are chiar planuri de extindere în Republica Moldova, vă spun aici în premieră. Noi trebuie să colaborăm cu forțele din Republica Moldova, cu acele forțe pozitive, ale schimbării pozitive, care să introducă acolo niște criterii de integritate, de transparență și să creeze niște instituții funcționale care să aducă o viață mai bună cetățenilor. Ce aș propune pentru 2018 e că exact această relație a decidenților din România cu cetățenii Republicii Moldova să fie directă, să nu mai fie intermediată prin aceste partide care vremelnic se află la guvernare”, a declarat Dobrovie.

El a indicat PPDA și PAS ca posibile partide cu care USR ar putea colabora pe viitor în Republica Moldova. Dobrovie a mai spus că 2018 poartă o miză foarte mare pentru R. Moldova și că a acuzat un aranjament între PSRM și PD. „Iată perversitatea actualului joc de la Chișinău: acești așa-ziși europeni care conduc în momentul de față au perpetuat corupția și sărăcia în Republica Moldova și din această cauză riscăm să ajugem la un rezultat pe care și România a încercat să îl evite – să ajungă pro-rușii la putere”, a declarat Dobrovie.

Deputatul a mai spus în cadrul emisiunii că USR a propus înființarea unui Fond „Libertatea” pentru Republica Moldova, gestionat de România care să vină în sprijinul cetățenilor R. Moldova.

Aici USR a propus un Fond ”Libertatea” pentru Republica Moldova, pe care îl vedem înființat în cadrul Agenției RoAid, agenția care se ocupă de dezvoltare în România, și acest fond să fie practic administrator de granturi, prin care diferite proiecte pe mass-media, pe drepturile omului, pe stat de drept, justiție să fie finanțate”, mai spus el.

 

Ideea a mai circulat în mediul academic din România și a fost adusă și în atenția publicului de la Chișinău anii trecuți de către Fundația Universitară a Mării Negre.  

Lasă un comentariu