Evenimentul zilei

Dum01202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Când va avea loc referendumul de demitere a primarului de Bălți

Când va avea loc referendumul de demitere a primarului de Bălți Recomandat

19 Ianuarie 2018 - 

Referendumul local privind revocarea din funcție a primarului municipiului Bălți, Renato Usatîi, va avea loc pe 4 martie. O decizie în acest sens a fost aprobată în ședința de astăzi, 19 ianuarie, a Consiliului municipal Bălți, cu 21 de voturi.

Plebiscitul este inițiat la solicitarea primarului, care, potrivit consilierilor partidului pe care îl conduce, vrea să pună astfel capăt speculațiilor că nu mai are susținerea orășenilor.

Într-o intervenție online de la Moscova, Renato Usatîi a salutat și le-a mulțumit consilierilor municipali ai formațiunii pe care o conduce pentru gestul de a intra în greva foamei în semn de protest pentru tensiunile fără precedent din partea reprezentanților guvernării, pe care i-a numit criminali cu epoleți. Renato Usatîi spune că aleșii locali au dat dovadă de stoicism, de eroism, și-au demonstrat devotamentul față de locuitorii orașului Bălți și pot servi pentru toți cetățenii țării un model de confruntare a „oamenilor lui Plahotniuc” (liderul PDM).

Ședința Consiliului municipal Bălți s-a desfășurat pe fundalul unei acțiuni de susținere a primarului, organizată de către membri și simpatizanți ai Partidului Politic „Partidul Nostru”, pe care îl conduce Renato Usatîi. Acesta nu este în ţară de mai bine de un an, iar ședințele cu funcționarii Primăriei sunt desfășurate prin transmisiuni online de la Moscova.

Consiliului municipal Bălți are 35 de consilieri.

Lasă un comentariu