Evenimentul zilei

Dum01202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Valeriu Ghilețchi, ales președinte al Comisiei APCE pentru alegerea judecătorilor CEDO

Valeriu Ghilețchi, ales președinte al Comisiei APCE pentru alegerea judecătorilor CEDO Recomandat

25 Ianuarie 2018 - 

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei l-a ales pe vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Valeriu Ghilețchi, în funcția de președinte al Comisiei Permanente pentru alegerea judecătorilor Curții Europene a Drepturilor Omului.

Potrivit unui comunicat de presă al Parlamentului, evenimentul este o premieră pentru Republica Moldova, Valeriu Ghilețchi fiind primul parlamentar moldovean ales în această funcție. Comisia condusă de vicepreședintele Parlamentului de la Chișinău este responsabilă de audierea candidaților la funcția de judecător CEDO din partea statelor membre ale Consiliului Europei.

„Este o mare responsabilitate atât pe plan personal, cât și național având în vedere rolul cheie al comisiei pe care am onoarea să o conduc în procesul de selectare a judecătorilor celei mai importante instituții europene de justiție”, a declarat Valeriu Ghilețchi.

Vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova are experiență în parlamentarismul european de peste 12 de ani. Anterior, Valeriu Ghilețchi a fost, pe rând, președintele Comisiei pentru Afaceri Sociale, Sănătate și Dezvoltare Durabilă, dar și vicepreședinte al APCE.

Lasă un comentariu