Evenimentul zilei

Sam02232019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Tinerii DA au protestat în fața Guvernului. Mărul discordiei: cei „90% absolut onești”

Tinerii DA au protestat în fața Guvernului. Mărul discordiei: cei „90% absolut onești”

25 Ianuarie 2018 - 

Tinerii Partidului Politic Demnitate și Adevăr au organizat o acțiune de protest în fața Guvernului în contextul în care prim-ministrului Pavel Filip, după publicarea sintezei raportului Kroll 2, a spus că „90% din numele care apar în raport sunt ale oamenilor absolut onești”.

Tinerii DA au adus cu ei siluetele din carton ale unor politicieni pe care îi bănuiesc că ar face parte din cei 90% „absolut onești” la care s-ar fi putut referi premierul Filip.

Manifestanții au depus o petiție la Cancelaria de Stat, prin care cer publicarea listei beneficiarilor fraudei din sistemul bancar, pornirea unei anchete internaționale, tragerea la răspundere a celor vinovați și confiscarea averilor acestora, recuperarea banilor în colaborare cu entitățile internaționale specializate, precum și demiterea din funcțiile publice a tuturor persoanelor implicate în procesul de devalizare. În funcție de răspunsul primit, protestatarii își rezervă dreptul de a organiza proteste masive împotriva guvernării.

Cu puțin timp înainte de desfășurarea protestului, în cadrul conferinței de presă la doi ani de activitate a Guvernului, premierul Pavel Filip a spus că fraza precum că „90% din numele care apar în raportul Kroll sunt ale oamenilor absolut onești” a fost o exprimare nereușită din partea lui, iar lucrurile trebuie privite în contextul întregii declarații.

Pavel Filip a recunoscut că nici nu a luat cunoștință de sinteza raportului Kroll 2. 

 

 

 

 

Lasă un comentariu