Evenimentul zilei

Dum01202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Militarii moldoveni își fac încălzirea la Bulboaca pentru antrenamentele din România

Militarii moldoveni își fac încălzirea la Bulboaca pentru antrenamentele din România Recomandat

07 Februarie 2018 - 

Republica Moldova va relua exercițiile militare comune cu România, după ce pe aproape tot parcursul anului 2017, acestea au fost blocate de președintele prorus Igor Dodon sub pretextul pătrării neutralității R. Moldova, în timp ce militarii au fost privați de pregătire. Pe de altă parte, militarii ruși și transnistreni și-au amplificat numărul de exerciții, ajungându-se undeva spre cifra de 200 de exerciții militare comune în 2017.

Militarii moldoveni s-au antrenat, marți, în poligonul de la Bulboacă, înaintea plecării din această lună la un exercițiu militar comun cu militarii români.

Astfel, 35 de ofiţeri şi subofiţeri din cadrul Bateriei aruncătoare de mine a unităţii au fost antrenaţi în desfăşurarea exerciţiului practic, în cadrul căruia au executat trageri din aruncătorul de bombe BM-37, calibrul 82 mm.

 

Maiorul Ianăc Deli, cel care a condus exercițiul de la Bulboaca, a afirmat că militarii implicați aici urmează să participe la un exercițiu multinaţional anual în poligonul Babadag, România, denumit „Platinum Eagle”. Tragerile de luptă se desfăşoară în conformitate cu Planul pregătirii de luptă pentru anul 2018 anunță Ministerul Apărării de la Chișinău.

România și Republica Moldova au convenit, în urma vizitei ministrul Apărării de la București, Mihai Fifor, la Chișinău, organizarea în viitorul apropiat a unui batalion comun pentru situații de urgență.

Lasă un comentariu