Evenimentul zilei

Dum01202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică DODON îl plagiază pe Iohannis. VEZI ce a spus iar despre liderul de la KIEV

DODON îl plagiază pe Iohannis. VEZI ce a spus iar despre liderul de la KIEV Recomandat

07 Februarie 2018 - 

Deși este mai degrabă un adversat a tot ce vine dinspre România, președintele prorus Igor Dodon nu se ferește să plagieze verbal expresiile omologului său de la București.

Într-un interviu pentru Radio Svoboda, Igor Dodon a fost întrebat când se va întâlni cu liderul Ucrainei, Petro Poroșenko, cel mai mare țară ca mărire vecină a R. Moldova. Deși este președinte de aproape un an de zile, Dodon a stârnit furia Kievului cu pozițiile sale prorusești privind anexarea Crimeii și războiul din estul Ucrainei. În acest context, Dodon a răspuns că se va vedea cu Petro Poroșenko „la timpul potrivit”.

În noiembrie 2017, întrebat la Bruxelles cum v-a răspunde invitației lui Dodon de a veni în vizită oficială la Chișinău, președintele României Klaus Iohannis, a oferit următorul răspuns: „o să primească un răspuns, cum se spune în limbajul diplomaților, in due time (la timpul potrivit -n.r.)”.

 

În același interviu, Dodon a declarat că Ucraina trebuie să ajute Chișinăul să identifice un compromis în dosarul transnistrean. "Kievul este un partener important în formatul 5+2, care a fost foarte activ în acest sens. Bineînțeles, multe vor depinde de poziția Ucrainei", a declarat Dodon, fără să precizeze exact în ce ar putea consta asistența Ucrainei. 

Lasă un comentariu