Evenimentul zilei

Vi01182019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Renato Usatîi pleacă de bunăvoie, la Bălți nu va mai fi nevoie de referendum pentru demiterea lui

Renato Usatîi pleacă de bunăvoie, la Bălți nu va mai fi nevoie de referendum pentru demiterea lui Recomandat

13 Februarie 2018 - 

Liderul Partidului Politic Partidul Nostru și primarul orașului Bălți, Renato Usatîi, a anunțat că în săptămâna curentă va demisiona din funcția publică. Politicianul a făcut anunțul în cadrul emisiunii „Politica” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.

Liderul PPPN a menționat că demisionează pentru că în timpul apropiat nu poate reveni acasă, iar orașul Bălți are nevoie de un gospodar pe loc. Totodată, Renato Usatîi a menționat că a luat decizia de a demisiona acum pentru a putea fi organizate alegeri anticipate locale în anul curent, înaintea scrutinului parlamentar. 

„Dacă demisionam la sfârșitul lunii aprilie, aceasta însemna că nu puteau fi organizate alegeri locale până în anul 2019”, a spus liderul PPPN.

„Demisionând anume acum, la Bălți vor fi organizate alegeri locale anticipate pe data de 20 mai, în aceeași zi pe care a numit-o Comisia Electorală Centrală pentru alegeri în toată țara”, a adăugat Renato Usatîi. 

Penalul fugar Renato Usatîi a mai anunţat că din partea "Partidul Nostru" la funcţia de primar va candida cumetrul lui, Nicolai Grigorişin, care a fost ales săptămâna trecută viceprimar. În ultima perioadă, mai mulţi funcţionari din municipiul Bălţi şi-au anunţat plecarea. Igor Şeremet, primarul interimar al oraşului a demisionat, după scandalul deşeurilor din Bălţi. Atunci Şeremet a invocat presiuni din partea fugarului Renato Usatîi. Şi Serghei Pcela, care a deţinut funcţia de şef al Direcţiei Reparaţie şi Construcţie Drumuri, a plecat din fotoliu.

Într-o scrisoare, Pcela l-a acuzat pe Usatîi de faptul că problema gunoiului a apărut din cauza "luptei politice" a primarului, care "conduce" orașul de pe Skype. Renato Usatîi este cercetat penal pentru tentativa de asasinare a bancherului rus, Gherman Gorbunțov, dar și pentru că ar fi încercat să influențeze depozițiile presupusului killer. Primarul din Bălți este dat în căutare internațională şi se ascunde la Moscova.

 

 

 

Lasă un comentariu