Evenimentul zilei

Mie12122018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Tiraspolul a scos o listă cu 85.000 de semnături pentru păstrarea „pacificatorilor” ruși pe Nistru

Tiraspolul a scos o listă cu 85.000 de semnături pentru păstrarea „pacificatorilor” ruși pe Nistru Recomandat

13 Februarie 2018 - 

Transnistrenii vin cu o măsură de răspuns la insistențele Chișinăului de retragere a trupelor ruse din stânga Nistrului. Regimul separatist de la Tiraspol a strâns o listă cu 85.000 de semnături în favoarea menținerii „pacificatorilor” ruși în regiunea separatisă, a anunțat așa-zia consilieră prezidențială, Anna Volkova, citată de agenția rusă Tass.

Ea a menționat că acțiunea este „un răspuns la atitudinea ostilă a autorităților moldovene față de operațiunea de menținere a păcii și de prezența trupelor rusești” în regiunea transnistreană. Aceasta a mai adăugat că această listă este similară, ca anvergură, cu referendumul din 2006 prin care Transnistria a cerut independența și alipirea la Federația Rusă.

Faptul că oamenii au demarat o astfel de inițiativă este foarte important”, a declarat ea.

Volkova a precizat că lista cu numeroase semnături strânse este dovada că „pacificatorii ruși rămân un simbol al stabilității și păcii pentru locuitorii Transnistriei”.

 

Acțiunea Tiraspolul vine după ce R. Moldova a încercat introducerea inclusiv pe agenda ONU a chestiunii retragerii trupelor ruse de pe teritoriul său, insistând ca misiunea militară rusă să fie transformată dintr-una militară, într-una civilă sub auspiciile comunității internaționale. 

Lasă un comentariu