Evenimentul zilei

Vi12142018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Vlah „se baricadează” de frica unioniștilor în satul Tomai

Vlah „se baricadează” de frica unioniștilor în satul Tomai Recomandat

14 Februarie 2018 - 

Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, va convoca ea, în locul lui Igor Dodon, un fel de „Consiliu Suprem de Securitate” local în satul Tomai, pe 24 februarie.

Suma îngirjorărilor Irinei Vlah este legată de ascensiunea „forțelor unioniste antistatale, privită printre degete de forțele de ordine”, lupta autorităților centrale de la Chișinău cu ceea ce ea numește „amenințare rusă mitică”, precum și activitatea unor găgăuzi în cadrul unor partide parlamentare ce ar fi adoptat o poziție contrară intereselor administrației de la Comrat.

Astfel, dezbaterea organizată de Vlah va fi un consiliu extins al autorităților și activiștilor din regiune, „în apărarea statalității Republicii Moldova”.

„Viitorul nostru îl vedem exclusiv în cadrul Republicii Moldova unită şi independentă. Şi această poziţie fermă trebuie să o prezentăm tuturor forţelor politice din ţară şi partenerilor politici externi”, a scris Vlah într-o postare pe Facebook.

 

Vlah a preluat retorica lui Igor Dodon în privința așa-zisei amenințări a forțelor unioniste, după ce mai multe localități din R. Moldova au semnat o declarația simbolică, fără efect juridic, de unire cu România. Această chestiune a fost preluată în retorica forțelor proruse din R. Moldova și ridicată la rang de amenințare a statalității R. Moldova.  

Lasă un comentariu