Evenimentul zilei

Vi12142018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Lui DODON i-a trecut frica de arabi, și-a umplut contul de FACEBOOK cu poze alături de ei

Lui DODON i-a trecut frica de arabi, și-a umplut contul de FACEBOOK cu poze alături de ei Recomandat

14 Februarie 2018 - 

După ce a câștigat prezidențialele cu poveștile celor „30.000 de sirieni” gata să invadeze R. Moldova, președintele prorus Igor Dodon a simțit mirolul „petro-dolarilor” și a început să se învârtă în cercuri concentrice în cautarea lor în Orientul Mijlociu.

Acesta și-a umplut peretele contului de Facebook cu poze și detaliile de la întâlnirile pe care le-a avut el în Emiratele Arabe Unite, acolo unde se află de câteva zile deja un forum economic. Asta după ce guvernul cu care este chipurile „la cuțite” a deschis poarta în acest sens chiar săptămâna trecută, în ciuda faptului că UE a trecut Emiratele Arabe Unite pe lista neagră a paradisurilor fiscale undeva pe poziția a 17-a, după Bahamas, Insulele Virgine Britanice, Trinidad si Tobago și altele.

De altfel, în 2007, Emiratele Arabe Unite a fost zguduită de un scandal internațional privind spălările banilor negri ai mafiei rusești. De altfel, Sharjah, regiunea unde se află Dodon și care cuprinde și Dubaiul este renumită pentru comunitatea de afaceri rusească ce numără circa 25.000 de oameni.

Din Dubai, „prezidentul” a scris pe wall-ul său că va aduce investitorii din Emirate să construiască în Moldova spitale, școli, complexe sportive, drumuri. Totul sub patronajul lui Dodon, care îi va primi pe investitorii arabi pe „relații de prietenie”.

Domnul Rashid (directorul unei companii de contrucții -n.r.) a manifestat un interes major pentru Republica Moldova, în special, pentru edificarea unor spitale, blocuri locative, magazine, hoteluri, etc.

Am discutat despre construcția unui complex sportiv multifuncțional în Republica Moldova. În următoarele luni ne propunem să selectăm terenul, să finalizam elaborarea documentelor de proiectare, pentru a începe în termen optim construcția acestuia. Mi-am exprimat încrederea că proiectul respectiv va fi lansat curând sub patronatul Președintelui Republicii Moldova”, scrie Dodon, fără a preciza care va fi sursa acestor finanțări și în anume ce cont se vor face.

Lasă un comentariu