Evenimentul zilei

Lun09162019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Rusia va trimite 192.000 de buletine de vot în Transnistria pentru alegerile prezidențiale ruse

Rusia va trimite 192.000 de buletine de vot în Transnistria pentru alegerile prezidențiale ruse Recomandat

27 Februarie 2018 - 
Președintele Comisiei electorale de la Tiraspol, Elena Gorodeţkaia. Președintele Comisiei electorale de la Tiraspol, Elena Gorodeţkaia.

Rusia va trimite la cele 24 de secții de votare care vor fi deschise în Transnistria pentru alegerile prezidențiale din Rusia din 18 martie, nu mai puțin de 192.000 de buletine de vot, potrivit președintelui Comisiei electorale de la Tiraspol, Elena Gorodeţkaia.

Prin eforturile autorităţilor publice şi organizaţiilor obşteşti, care s-au oferit să ajute, se lucrează asupra faptului de a asigura ca un număr maxim de transnistreni cu drept de vot să fie implicaţi în acest proces şi să nu rămână indiferenţi", a declarat Gorodeţkaia, citată de agenția Infotag.

Ea a mai afirmat că la acest scrutin, transnistrenii nu doar aleg preşedintele Rusiei în calitate de cetăţeni ruşi, dar vor vota pentru viitorul regiunii, deoarece 27 de ani de existenţă a Transnistriei au fost în mare măsură asiguraţi de poziţia deţinută de preşedintele Federaţiei Ruse .

Deschiderea masivă de secții de votare în alegerile din Rusia a fost începută încă din 2012, fără a implica misiunea diplomatică a Rusiei de la Chișinău, așa cum cer uzanțele diplomatice.

Un astfel de scrutin s-a desfășurat după aceleași reguli de organizare și la alegerile parlamentare din Rusia din 2016, atunci participând circa 55.800 de alegători, din care 83,2% au votat pentru partidul de la guvernare "Edinaia Rossia", apropiat președintelui Vladimir Putin.

 

 

 

Lasă un comentariu