Evenimentul zilei

Joi02212019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică PLAHOTNIUC a anunțat numele viitorului ministru al Justiției. CE reacție a avut DODON

PLAHOTNIUC a anunțat numele viitorului ministru al Justiției. CE reacție a avut DODON Recomandat

13 Martie 2018 - 
PLAHOTNIUC a anunțat numele viitorului ministru al Justiției. CE reacție a avut DODON foto credit: TVR Moldova

Liderul PD, Vlad Plahotniuc, a declarat marți în cadrul unui briefing de presă că Victoria Iftodi este propunerea democraților la fotoliul de ministru al Justiției.

Au fost analizate și candidaturile eventualilor candidați la funcția de ministru al Justiției. Biroul Permanent a decis. Candidatura este Victoria Iftodi, actual judecător la Curtea Constituțională. Vom face astăzi și un demers către președintele Igor Dodon să aprobe această candidatură”, a precizat acesta.

El a mai adăugat că Alexandru Tănase ar fi demisionat „în urma unei campanii de intimidare”, dar a ținut să îi mulțumească pentru aportul oferit actualului guvern.

Victoria Iftodi este judecătoarea care l-a înlocuit pe Tănase, după plecarea acestuia din fruntea Curții Constituționale la expirarea mandatului în aprilie 2017.

Aceasta a declarat pentru Ziarul Național că propunerea a venit, luni, din partea premierului Pavel Filip.

Știu că este un mandat dificil, problemele din sistem îmi sunt foarte cunoscute, pentru că provin din acest sistem. Pe mulți dintre cei care lucrează în Ministerul Justiției îi cunosc de ani buni și sunt convinsă că vom face din nou o echipă bună. Cunosc foarte bine și lista de priorități a Guvernului pentru 2018 în acest domeniu și sunt total de acord cu ele”, a spus Victoria Iftodi.

Președintele prorus nu a comentat nimic despre noua candidatura, dar a ținut să se „războiască pe Facebook” cu Alexandru Tănase despre calitatea acestuia de „unionist”, anunțând că a semnat pentru demisia acestuia. 

Lasă un comentariu